Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Noc...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    No to tak jak podejrzewałem, lekkie spłaszczenie planów wynika z ogniskowej, naturalne a nie z powodu jak ktoś napisał "źle wyciągniętych cieni", a których ja nie widzę aby było źle wyciągnięte. To tak IMHO.
    A co do kadrowania, chodziło mi o to, że można by zobaczyć jak by praca wyglądała jak byś skadrował prawą stronę i trochę dołu, wtedy może, widok był by bardziej niepokojący, a tego bym oczekiwał aby grało to z cieniami.

Pozdrawiam,
    AMI
    Mariuszu, ja nie napisałem że "źle wyciągnięte cienie" napisałem "ostro" i nie jestem ktoś, tylko Maciej.
    Tak a propos, nie słyszałem aby ogniskowa rozjaśniała cienie. Mogę oczywiście się mylić w swojej ignorancji
    Pozdro

Domyślnie

No nie mam tak profesjonalnego sprzętu do oglądania " na zwykłym " wygląda bardzo dobrze.Pozdrawiam

Domyślnie

Wyciągane, niewyciągane temat niepotrzebnie mz tak wałkowany.
    Autor ma tak duże doświadczenie, że raczej baboli by tu nie wstawiał.
    U mnie wygląda całkiem dobrze, a mając jeszcze w pamięci te jasne, norweskie noce napiszę, że klimat oddano prawidłowo.
    No właśnie klimat, chyba on jest tu ważniejszy niż dywagacje na temat ciągnięcia i odbioru monitorowego .
    Mi jedynie kompozycja średnio podchodzi, ale jak Janek słusznie zauważył każdy ma swój gust i każdy odbiera trochę inaczej. I bardzo dobrze, bo by nudno strasznie się zrobiło .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aronov Zobacz posta
    Mariuszu, ja nie napisałem że "źle wyciągnięte cienie" napisałem "ostro" i nie jestem ktoś, tylko Maciej.
    Tak a propos, nie słyszałem aby ogniskowa rozjaśniała cienie. Mogę oczywiście się mylić w swojej ignorancji
    Pozdro
    Macieju, w ogóle nie miałem na myśli Twojej wypowiedzi tylko Krzysztofa. Po drugie w swej ignorancji nie zauważyłeś, że nie napisałem nic takiego, że ogniskowa rozjaśnia cienie . Tylko, że lekkie spłaszczenie obrazu wynika z ogniskowej a nie z rozjaśnienia cieni. Over.

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    .... ale mam jedno zastrzezenie. Gory w tle i ten pas zieleni pod nimi, sprawiaja wrazenie zanadto wyciaganych z cienia, jest tam dosyc plasko i bardzo malo szczegolow...
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    Macieju, w ogóle nie miałem na myśli Twojej wypowiedzi tylko Krzysztofa. Po drugie w swej ignorancji nie zauważyłeś, że nie napisałem nic takiego, że ogniskowa rozjaśnia cienie . Tylko, że lekkie spłaszczenie obrazu wynika z ogniskowej a nie z rozjaśnienia cieni. Over.
    Przepraszam w takim razie. Kiepski dzień miałem i stąd te fochy. Pozdrawiam.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów