Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Materace Tempur

Domyślnie Materace Tempur

Ktoś posiada, miał ktoś do czynienia? Wrażenia, opinie, uwagi?

Domyślnie

wygodne i drogie... jak Cie stac to na pewno warto
    Sam nie posiadam Tempura, ale mialem przyjemnosc polezec na takim w ich pokazowej kabinie.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 25-08-2011 o 16:52 Powód: ort. „napewno”

Domyślnie

no właśnie, mało jest informacji od użytkowników, a opinii wystawianych przez "specjalistów", sprzedawców pełno.
    Cena jest lekko mówiąc zaporowa, ale podobno, tylko podobno, ma to swoje uzasadnienie. Chciałbym jedynie potwierdzić tą opinię u kogoś, kto takiego używa.
    Aby się w końcu wyspać i funkcjonowac za dnia bez bólu w plecach musiałbym ze dwa lepsiejsze szkła opchnąć

Domyślnie

z mojej strony (jako uzytkownika, nie specjalisty) moge Ci polecic Hildinga

Domyślnie

jako jeden z wielu również nie spałem na tych materacach a jedynie leżałem.
    Jedno trzeba podkreslić że one są całe z pianki termoelastycznej, spałem na podobnym materacu i zrezygnowałem z materaca piankowego jako całości.
    Jest bardzo wygodny ale... dla ludzi którzy maja bardzo spokojny sen i leżą w jednej pozycji lub dwóch przez cała noc...
    po kilku minutach materac idealnie dopasowuje się do kształtu co powoduje powstanie niecki w nim...
    jeżeli masz dość dużą wagę około 90-100 kg to przewrócenie z pozycji na wznak do pozycji bocznej sprawia wrażenie wychodzenia z dołka. Może materace tempura sobie z tym lepiej radzą ale ja osobiście wolę warstwę pianki termoelastycznej z pianką wysokoelestyczną.
    śpię na materacu imperium zmysłów i są one bardzo wygodne
    bóle pleców zniknęły po przebudzeniu a cierpnięcie rąk się zmniejszyło...
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Spie na podobnym, ale duzo tanszym materacu o nazwie Memopur. Waze 120 kilo i spi mi sie bardzo dobrze, wyrazna poprawa w stosunku do normalnego materaca. Rano nie wstaje juz polamany jak paragraf. Jesli jest do zdobycia w Twojej okolicy, polecam, za te pieniadze trudno o cos lepszego. Osobiscie jestem zdania, ze lepiej czesciej materac wymienic, niz spac wieki na jakims kosmosie bo szkoda wydanych pieniedzy

Domyślnie

Ja posiadam Tempura i powiem jedno: zrobiłem sobie krzywdę Te materace są genialne. Miałem problemy z bólem krękosłupa w okolicy lę∂źwiowej - od prawie pięciu lat poszły w niepamięć. Gdzie ta krzywda? Jako, że dużo jeżdżę - śpię w hotelach. Niestety tak dobrze jak w domu nie mogę spać już nigdzie...

Odnośnie wypowiedzi kolegi wonito: nie wiem na jakim materacu spałeś ale w przypadku tempura nie ma mowy o żadnym wygrzebywaniu się z niecki. Jest niewiarygodnie wygodnie. I twardawo raczej. Po pięciu latach nie zmieniły się aspekty użytkowe materaca: tzn nie ma wgłębień, wyleżeń, przebarwień itp itd.

Do materaca proponuję 'wycisnąć' od sprzedawcy poduszkę. Równie genialna jak materac.

Domyślnie

Spiritwood, ile ważysz i o którym Tempurze piszesz?

Domyślnie

Ja i żona mamy poduszki Tempur. Moja liczy już 6 lat i jest jak nowa. Nie są to tanie produkty, ale uważam, że warte swojej ceny.

Domyślnie

Poduszki są spokojnie do łyknięcia, na nich śpi tylko głowa, a faktycznie są niezłe Materaców jest kilkanaście rodzajów i grubości. Na zagranicznych forach czytałem przypadki niektórych klientów, że po pół roku wywalili takiego Tempura bo nie mogli na nim spać, a dali za niego coś koło 3tyś eur.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów