Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Materace Tempur

Domyślnie

Podepnę się trochę pod temat, bo sam jestem na etapie poszukiwania materaca.
    Niestety Tempur to trochę za wysokie progi, ale nie o tym chciałem.
    Jakie są zady i walety materacy sprężynowych (kieszeniowych) a tych z pianki??
    Które są lepsze i dla kogo one są?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ruppel Zobacz posta
    Spiritwood, ile ważysz i o którym Tempurze piszesz?
    Ważę ok 90kg mam 190cm wzrostu i piszę o Tempurze 200x200cm o grubości 20cm (cały Tempur, nie ten warstwowy z dołu pianka z góry tempur).

Domyślnie

Słyszałem że tempury mają największą gęstość pianki z dostepnych na rynku
    ja spałem na jakimś 16 centymetrowym całym z pianki termoelastycznej nie pamiętam czyjej produkcji ale
    jedynie przestrzegam przed tańszymi piankami termoelastycznymi...
    Co do porównania materacy sprężynowych do piankowych to wydaję mi się że jesli mówimy o materacach w cenie około 1500 do 2000 za 90 cm to dużej różnicy nie ma...
    jak pisałem śpie na materacu który jest z pianki wysoko elastycznej z dwoma warstwami pianki termo elastycznej i również w jakim hotelu bym nie spał jest... znacznie mniej wygodnie... co raczej cieszy
    ja kupowałem z pianki bo mam regulowane rusztowania pod materacami i wolałem kupić dwie 90tki niż jedną 180tkę.
    ps.
    i za każdym razem jak sie kładę wieczorem to mam wrażenie że oddaję swój kręgosłup do szufladki w której czeka specjalnie wyprofilowana poduszeczka skrojona na specjalne zamówienie właśnie dla niego
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 26-08-2011 o 10:34
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    i za każdym razem jak sie kładę wieczorem to mam wrażenie że oddaję swój kręgosłup do szufladki w której czeka specjalnie wyprofilowana poduszeczka skrojona na specjalne zamówienie właśnie dla niego
    Uśmiechnąłem się, ale w sumie coś w tym jest

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów