Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Noc...

Domyślnie

Wspaniale kolory na niebie, kadr bardzo dobry-swietna wieloplanowosc. Ta czerwona krecha od slonca na wodzie-super. Ogolnie bardzo ladna fotografia. Na pewno jestem na tak, ale mam jedno zastrzezenie. Gory w tle i ten pas zieleni pod nimi, sprawiaja wrazenie zanadto wyciaganych z cienia, jest tam dosyc plasko i bardzo malo szczegolow. Bogactwo koloru, tonalnosci i detali na tej fotografi jest glownie na niebie i na wodzie. Ja wiem ze pewnie tam wyszla straszna ciemnica, ale po prostu odpuscil bym bardziej z wyciaganiem tym planom zdjecia i zostawil je ciemniejsze. Co mogloby nawet dodac fotce wiecej klimatu, skontrastowac ja dodatkowo poprzez przyciemnienie tych planow zdjec, a to super niebo i jego odbicie w wodzie bylyby bardziej wyeksponowane na zdjeciu.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 24-08-2011 o 11:28
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Wspaniale kolory na niebie, kadr bardzo dobry-swietna wieloplanowosc. Ta czerwona krecha od slonca na wodzie-super. Ogolnie bardzo ladna fotografia. Na pewno jestem na tak, ale mam jedno zastrzezenie. Gory w tle i ten pas zieleni pod nimi, sprawiaja wrazenie zanadto wyciaganych z cienia, jest tam dosyc plasko i bardzo malo szczegolow. Bogactwo koloru, tonalnosci i detali na tej fotografi jest glownie na niebie i na wodzie. Ja wiem ze pewnie tam wyszla straszna ciemnica, ale po prostu odpuscil bym bardziej z wyciaganiem tym planom zdjecia i zostawil je ciemniejsze. Co mogloby nawet dodac fotce wiecej klimatu, skontrastowac ja dodatkowo poprzez przyciemnienie tych planow zdjec, a to super niebo i jego odbicie w wodzie bylyby bardziej wyeksponowane na zdjeciu.

Pozwolę sobie podpisać się równeiż po powyższym.

Domyślnie

A ja myślę że pora dnia zrobiła swoje i tak właśnie było
    Świetny fot - chętnie posiedziałbym na tej łódeczce
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

A ja dodam do wyciagaczy z cienia, ze w pracy ogloadalerm i bylo tak jak piszecie, "wyciagane za mocno", w domu ogladam i jest bajeczka.....od wyswietlacza duzo zalezy!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    A ja dodam do wyciagaczy z cienia, ze w pracy ogloadalerm i bylo tak jak piszecie, "wyciagane za mocno", w domu ogladam i jest bajeczka.....od wyswietlacza duzo zalezy!
    najgorsze jest to, że ja mam odwrotnie - w pracy dobrze, w chacie nie za bardzo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Nadal podtrzymuje to co napisalem. Zdjecie mi sie podoba...z pewnymi ale o ktorych wspomnialem.
    Moje slowa byly adresowane bezposrednio do autora, bo to przeciez jego fotografia. Jak zechce to cos pewnie skrobnie nt swoich zapatrywan a propo tej foty i mojego komentarza.

Grzesiek,( mam luz mode: on), przeciez nie wiesz jaki mam monitor i czy ogladalem to zdjecie na 1 wyswietlaczu czy np na 2.

Takze( nadal luz mode: on) ale z adwokatowania to czesto wychodza jakies obrony czestochowy...a chyba kazdy moze tu komentowac jak chce.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aronov Zobacz posta
    najgorsze jest to, że ja mam odwrotnie - w pracy dobrze, w chacie nie za bardzo

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Grzesiek,( mam luz mode: on), przeciez nie wiesz jaki mam monitor i czy ogladalem to zdjecie na 1 wyswietlaczu czy np na 2.

Takze( nadal luz mode: on) ale z adwokatowania to czesto wychodza jakies obrony czestochowy...a chyba kazdy moze tu komentowac jak chce.
    Luz mode - on.....no wlasnie.....
    Nie bawie sie w adwokata, skomentowalem zdjecie i komentarz do zdjecia, Krzysztofie, tak odbieram zdjecie

Domyślnie

no cóz ja na swoim Eizo mam tak jak pisze Greg, gdyby było inaczej nie wystawiałbym tej foty - być może cienie sa na tej wąskiej granicy i w zalezności od rodzaju monitora jest różny jej odbiór , a komentować i piosać mozna to na co ma śię ochotę

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Kojące, pozdrawiam.

Domyślnie

A na moim Eizo ta łódka wadzi tak samo w kadrze jak na lipnym lapku.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów