Close

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 125

Wątek: D90 vs D5100

Domyślnie

Dzięki wszystkim wybrałem D90... Myślę że mnie nie zawiedzie bo po tym jak tutaj go tak wychwalaliście to nawet D7000 z nim przegrał ;PP Jeszcze raz dzięki za pomoc w wyborze lustrzanki...

Pozdrawiam i dziękuję

Domyślnie

i foc teraz i radosci duzo z nowej zabawki

Ps.
    d7000 jest do lansu, a d90 do zdjec
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Ojjj będę focił

Domyślnie

A takie udogodnienia puszki takiej jak D90: CLS i bezprzewodowe wyzwalanie lamp systemowych, auto bracketing, blokada błysku, błysk modelujący, przyciski funkcyjne, 2 kółka, grip z prawdziwego zdarzenia to są oczywiście sprawy do pominięcia? Bo niby liczy się tylko matryca, megapixele, srelele i procenty uzyskane w jakichś bełkotem zapełnionych testach.

Z jednym się zgodzę - oba aparaty, czy nawet kilka innych dadzą podobny jakościowo obrazek, tylko czy w trudnych warunkach, bądź z zaskoczenia zdążysz D5100 zrobić zdjęcie mając po włączeniu aparatu ułamek sekundy na zrobienie zdjęcia, i zupełnie nieadekwatne do potrzeb ustawienia - śmiem twierdzić że nie.

Domyślnie

Albo cię źle zrozumiałem ale dajesz do zrozumienia że D5100 oraz D90 (mój zakup) są do kitu jeżeli źle cię zrozumiałem przepraszam

Domyślnie

Ja bym brał d5100 amatorska pucha ale fotki są nice
    Nikon

Domyślnie

Widzę po podpisie że jesteś użytkownikiem D7000 a tak z ciekawości zapytam bo juz nic zmieniać nie moge ale jak ci się sprawdza ten aparat Żadnych problemów z nim nie masz ? itd itd.

Domyślnie

body juz wiemy jakie a szklo????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez white5540 Zobacz posta
    Albo cię źle zrozumiałem ale dajesz do zrozumienia że D5100 oraz D90 (mój zakup) są do kitu jeżeli źle cię zrozumiałem przepraszam
    Chyba źle mnie zrozumiałeś - miałem na myśli że jeśli ktoś pisze o wyższości jednej puszki nad drugą i mając na myśli tylko takie gadżety jak filmy HD, odchylane ekraniki, więcej megapixeli czy "nowość" konstrukcji to jest w błędzie stawiając taką puszkę jako lepszą, a zapomina się o naprawdę przydatnych funkcjach aparatu.

Sumując: wg mnie D90 lepszy od D5000/51000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez white5540 Zobacz posta
    Widzę po podpisie że jesteś użytkownikiem D7000 a tak z ciekawości zapytam bo juz nic zmieniać nie moge ale jak ci się sprawdza ten aparat Żadnych problemów z nim nie masz ? itd itd.
    Wszystko oki chociaż puszka kupowana była w listopadzie
    Nikon

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów