Szukaj
Czekałem właśnie na reportaż z D-Day, ale ad rem
7 nie pasuje mi do całości
Wszystko tak centralnie.
Serdecznie,
hubertadamczyk.pl
To mniej centralnie to nie jest przeklejone z innego zdjęcia? Bo jest jakaś poświata wokół postaci.Nie znam się zupełnie na obróbce więc tak strzelam, być może głupotę jakąś
A zdjęcia fantastyczne. Jezu, jak ja chciałbym trafić kiedyś na taką imprezę.
Nic nie jest przeklejone, po prostu tak słońce się akurat odbijało. Ja też jestem totalnym amatorem. Dopiero trzecia próba ze zdjęciami na forum po zakupie pierwszej lustrzanki..
Serdecznie,
hubertadamczyk.pl
a mnie przede wszystkim nie pasuje zmienny zafarb zdjęc - raz wpadaja w zółć, raz w róż [te pseudo Czarno-Białoróżowe/zółe] a potem znów kolor
może się nie znam, ale mi to nie pasuje
Rzeczywiście tak jak księżyc ludzie znają mnie tylko z jednej jesiennej strony...
D700 + N 24-70/2,8 + N 35/1,8 + N 50/1,4 + N 85/1,8
D750 + N 24-120/4,0 + N 70-300 VR
Z6II + N24-70/4,0 + SB-910 + FastPack 200 + Slik Pro 340DX
Zgadza się kolego. To moja pierwsza próba przerobienia zdjęć "w starym stylu", próbuję różnych ustawień i sam z żadnego nie jestem zadowolony.Dlatego taki rozrzut kolorystyczny.
Wrzucę jeszcze jedno zdjęcie (w jeszcze innym kolorze i z głupią ramką na którą proszę nie patrzeć) dla oceny czy może taki "odcień" zdjęć wygląda lepiej.
Ps. Zdjęcia masakruję w Corel Paint Shop Photo Pro X3
Uploaded with ImageShack.us
Czwórka i piątka mi się widzi najbardziej. Co do kolorystyki, to rzeczywiście prosi się żeby w jednakowej tonacji zdjęcia były zaserwowane - zwłaszcza jeśli wystawione są jako jeden set reportażowy. Dla mnie ideałem niemalże zdjęć stylizowanych na "stare" są zdjęcia w tym wątku.
clusca
Fufu X
nie podoba mi się "kolorystyka" tych zdjęć, może pokaż je w kontrastowym b&w...?
D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...
Skontaktuj się z nami