Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    To jest 2 wersja szkła dlatego oznaczenie II jest w nazwie.
    2 wersja vr jest dodatkiem a nie główna zmiana.
    Czepiasz się po prostu.
    Obawiam się poważnie, że to Ty nie przeczytałeś uważnie mojego wpisu.
    Przekonany jestem, iż mam rację i nie czepiam się.
    Dziękuję Tobie jak i innym Kolegom za życzliwą pomoc.

Nikona od lat bardzo cenię za jego produkty, co nie oznacza jednak, że pozbawiony jestem własnego trzeźwego spojrzenia.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Obawiam się poważnie, że to Ty nie przeczytałeś uważnie mojego wpisu.
    Przekonany jestem, iż mam rację i nie czepiam się.
    Dziękuję Tobie jak i innym Kolegom za życzliwą pomoc.

Nikona od lat bardzo cenię za jego produkty, co nie oznacza jednak, że pozbawiony jestem własnego trzeźwego spojrzenia.
    Przeczytalem uwaznie.
    2,8GII ED - Tak umieszczona "II" dotyczy/ powinna dotyczyć albo symbolu "G" albo symbolu "ED". [U]Natomiast poniżej na obiektywie tabliczka ma napis "VR", mimo, że jest to obiektyw typu "VR II"
    A czy którykolwiek obiektyw mający vr 2 ma na szkle napisane ze to jest VR II? Nie.
    70-300 vr ma vr 2 mimo iż nie ma tego w nazwie. I co teraz?

określenie II oznacza iż jest to 2 wersja szkła. Zmian w tym szkle jest więcej niż dodanie tylko vr2.
    Nie lubię się sprzeczać, jeśli jednak sprzedawca w sklepie mówi, że na pudełku jest napisane "VR II" i to jest dowód, to ja czegoś tutaj nie rozumiem. Dla mnie jest najważniejsze co jest napisane na obiektywie, na pudełku może być narysowana nawet Myszka Miki, gdyż nie będzie to miało żadnego znaczenia.
    A nie zauważyłeś ze na pudelku są niemalże wszystkie znaczki? Pudełku jest forma reklamy wiec są tam wszystkie loga itp.
    A na samym szkle sa tylko podstawowe informacje.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

No dobrze. Temat wydaje się być wyjaśniony, a dyskusja lekko zmienia kierunek.

Zamykam.
    Jacek

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów