Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie 70-200 vr vs vr II

Nie widzę nic w tm temacie, więc czy warto dopłacać 1000 złotych do nowej wersji. Miałem oba w rękach przez dosłownie pięć minut więc różnicy nie zauważyłem. Oczywiście w testach wychwalają II, ale ja zauważyłem, że jest tylko dużo cięższy no i droższy. Głównie chodzi mi o szybkość i jakość autofokusa. Wcześniej pracowałem na sigmie, gdzie af to była loteria.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Jest na forum bardzo obszerny test (wykonany chyba w studio u Jacka_Z).
    VRI jest demonem prędkości i zawsze trafia (mam), nie sądzę aby w VRII coś zepsuli, jeśli już to jest jeszcze lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Art Erie ; 21-07-2011 o 12:54

Domyślnie

Dzięki szukałem, ale nie mogłem znaleźć chyba można zamknąc temat.

Domyślnie

Po czym poznać, że mam w ręku N 70-200 VR II a nie N 70-200 VR?

Wczoraj w sklepie miałem VR II i nie widziałem/ nie dojrzałem napisu "II". Sprzedawca mówił, że różni się kolorem: VR - stalowy, VR II - złoty. Jeśli tylko tym, to mnie to trochę dziwi.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Inaczej zupełnie wygląda. Vr1 zwęża się tak jakby segmentami w stronę bagnetu, VR2 jest bardziej wyrównany, taka regularna tubka To tak z daleka, z bliska chyba łatwiej poznać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Inaczej zupełnie wygląda. Vr1 zwęża się tak jakby segmentami w stronę bagnetu, VR2 jest bardziej wyrównany, taka regularna tubka To tak z daleka, z bliska chyba łatwiej poznać.
    Ha, ha, ha ... Fajnie to napisałeś.

Nie zrozum mnie żle. Czy tak trudno napisać producentowi VR II? Prosty przypadek. Kupuję w obiegu wtórnym VR II od obcej osoby. Wcześniej nie miałem i nie widziałem VR - typowa sytuacja. Skąd mam wiedzieć, że gość nie wpuszcza mnie w maliny? Nie rozumiem Nikona. Kupując nie powinienem mieć żadnych wątpliwości a nie bawić się w detektywa.

Onegdaj kupowałem lornetkę nówkę Nikona, bardzo drogą. Też nie było napisane. Mnie ciśnienie nagle skoczyło mocno do góry a sprzedawcy jeszcze bardziej. Rozmowa między nami była bardzo spokojna i wyważona. Ponieważ miałem najnowszy katalog Nikona, to poprzez porównania doszedłem do wniosku, iż to jest właśnie ta.

Dziękuję. Czy jest coś w napisach, czego nie ma zwykłe VR?
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Ha, ha, ha ... Fajnie to napisałeś.
    No co, ja je tak rozpoznaje jak u kogoś gdzieś widzę, serio
    Ale faktycznie, Marek ma racje - Vr1 ma ładniutką złotą tabliczke

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Nie zrozum mnie żle. Czy tak trudno napisać producentowi VR II? Prosty przypadek. Kupuję w obiegu wtórnym VR II od obcej osoby. Wcześniej nie miałem i nie widziałem VR - typowa sytuacja. Skąd mam wiedzieć, że gość nie wpuszcza mnie w maliny? Nie rozumiem Nikona. Kupując nie powinienem mieć żadnych wątpliwości a nie bawić się w detektywa.
    Te szkła nie są aż tak bardzo podobne żeby się można było pomylić... Myślę, że jak ktoś wykłada 6k na obiektyw to wie co kupuje i jak wygląda. Zresztą nie wyobrażam sobie sprzedającego który by próbował takiego numeru. Szansa zaistnienia takiej sytuacji szybuje niebezpiecznie blisko okrągłego zera wg mnie... Przekombinowałeś

Domyślnie

VRI ma ładną złotą tabliczke

Domyślnie

W mkII poprawiono przede wszystkim dzialanie ukladu VR (w praktyce jest lepiej o ok. 1EV) oraz zmniejszono winietowanie. W pozostalych kwestiach roznice sa raczej aptekarskie i moga byc rowniez zalezne od egzemplarza. Uzywana jedynka to w tej chwili najlepsza rzecz w relacji jakosc-cena, ktora mozna podpiac do Nikona.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów