Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Eh, za lekko wcisnąłem ctrl+c. Mam już pozamykane, więc usunąłem tamto Najnowsze zdjęcia na panoramio są z 2008 i kiepsko już to wygląda. :/
    Wiem, sprawdzalem na youtube jest sporo o nim....niewiele widac, ale gdzie wyczytale, ze przy odplywie jest calkiem ok.....te zdjecia w sieci to turystyczne sa, jak ktos zajechal przy przyplywie to twierdzil, ze tak juz jest i koniec....obadam to.

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    To ten wrak jeszcze widac ? Gdzies mi sie obilo o uszy ze juz zniknal calkiem
    No wlasnie sprawdze i dam znac co i jak, pewne jest to, ze nie widac go tak jak wczesniej

conik
    Gość

Domyślnie

czekajno wieczorem zdjecia wykopie...jest co focic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    czekajno wieczorem zdjecia wykopie...jest co focic
    Noooo pokazuj prosze, chetnie si eprzygotuje....lubie wiedziec wczesniej co i jak, znajomy zjezdzil cala fuerte, ale dla niego wazny tylko kawalek piachu i witar byl, nawet nie patrzyl na widoki.....wazne zeby bylo gdzie kajta polozyc

Domyślnie

Chociaż czytałem, że tam warto mieć terenówkę jeśli zamierza się dużo jeździć i zwiedzać różne miejsca.
    Co prawda zwiedzałem przez 5 dni Teneryfę, ale nie widziałem sensu mieć terenówki. Wystarczyła Corsa z wypożyczalni. Drogi mocno kręte, trzeba trąbić przed zakrętami żeby jakiejś stłuczki nie zrobić. Nie było miejsc do używania wyżej zawieszonego autka.

No wiem, wiem Jeździłem. Ale i tak nowa ma niższe zawieszenie niż moja Rav4
    No to zależy jaka wersja Land Cruiser. Kiedyś będę miał nowiutką HZJ 76...

Chętnie poczytam o innych wyspach. Dla mnie lekko kaszaniasto było, bo zamknęli mi wejście na szczyt Teide. Będę jeszcze na Grand Canarii bo przyjaciółka jedzie tam na roczne stypendium i wynajmuje dom. Potem już chyba nie pojadę - ocean (duże fale), dzień krótki, mało miejsca na spacery, poza plażami, które i tak są paskudne z tym wulkanicznym piaskiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    poza plażami, które i tak są paskudne z tym wulkanicznym piaskiem.
    A wiesz o tym, ze fuerta to jedyna plaza wysp kanaryjskich ktora ma piekne piaszczyste plaze, bialy piaseczek

Domyślnie

Fuerta zjezdzona od wschodu do zachodu i od polnocy do poludnia... nie wyobrazam sobie nie miec tam samochodu pod reka przez 24h na dobe... ale to moze dlatego,ze nigdy nie umiemy na miejscu wysiedziec
    terenowka na fuercie to przesada... my mielismy przez caly czas Polówkę i wystarczyło nawet, żeby dojechać tutaj
    a jezdzic jest gdzie!!!

a to najczęstszy zawalidroga na wyspie
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

Byłem w czerwcu na fuercie 2 tyg.
    Pierwszą rzecz jaką wg mnie trzeba zobaczyć to plaże w Cofete. Sama droga do Cofete jest malownicza, biegnąca przez góry z punktami widokowymi, do tego jest szutrowa i miejscami dość wąska. Na miejscu masz szeroką i pustą plaże do tego super fale zrywające gacie z dupy.
    Rzut beretem od plaży jest Willa Wintera. Stara poniemiecka rezydencja z czasów IIWŚ. Zaniedbana i zapuszczona ale ciekawa.
    Na samą plażę dojedziesz zwykłym autem. Mimo, że drogi wąskie i szutrowe to spokojnie dasz radę. Natomiast do Willi Wintera już nie bardzo. Lepsze będzie autko terenowe. Generalnie chyba wszystkie wypożyczalnie aut mają zapis, że nie jest dozwolone poruszanie się nimi po drogach szutrowych. Ja na ten wypad wziąłem sobie za 70 euro Suzuki Jimy. Fajne autko i niezła frajda z jazdy po wertepach.
    Cały półwysep Jandia jest ciekawy. W Puerto de la Cruz warto udać się obiad zamawiając oczywiście rybkę. Palce lizać.
    W okolicach Costa Calmy też jest ciekawy kawałek gleby, a w zasadzie piachu. Ale tam wieje masakryczne piachem i średnio to wygląda z robieniem zdjęć ale da radę.
    Warto też tyłek wygrzać na plażach Corralejo. Z plaży fajnie widać wyspę Lobos jak również Lanzerote. Jest to również rezerwat przyrody z uwagi, że nawiewa tam piasek z Sahary.
    Można też pojechać sobie środkiem wyspy zahaczając o mniejsze miejscowości koniecznie zatrzymując się w uroczym miasteczku Betnaciurii. Malowniczą trasa biegnie od Costa Calma ku północy wyspy właśnie przez Betancurię , La Olivie do Corralejo.
    Generalnie Fuertaventura to widoki, widoki i natura.
    Warto też przejechać się na Lanzerrote do rezerwatu wulkanicznego Timanfaya. Najlepiej własnym autkiem. Zatrzymasz się gdzie chcesz i zrobisz zdjęcie nie przez szybę autobusu. Do tego interesujące winnice na miejscu.
    Generalnie jak bym jeszcze raz tam jechał to zamelinował bym się gdzieś na południu wyspy, olał wszelkie dobra hotelowe i gro czasu spędzał na plaży w Cofete.
    Jak masz jakieś pytania to wal, może będę w stanie odpowiedzieć
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Generalnie jak bym jeszcze raz tam jechał to zamelinował bym się gdzieś na południu wyspy, olał wszelkie dobra hotelowe i gro czasu spędzał na plaży w Cofete.
    Jak masz jakieś pytania to wal, może będę w stanie odpowiedzieć
    Ja bede stacjonowal w Corralejo Zadnych hoteli, to przeklenstwo i nie fajny urlop, juz probowalem i z hotylowych wypadow nie jestem zadowolony.
    Polecam te stronke http://www.holidaylettings.co.uk/ mozna wynajac od osob prywatnych (glownie Anglicy i Irlandczycy), ceny wachaja sie od 150 euro za tydzien za apartament do 400 euro w sezonie za super hiper wypasiony apartament na 4-6 osob.....
    Wypasiona willa od 600-1000 euro na tydzien, ale wchodzi tam z 8 osob i prywatny basen....takie tam
    Ja za dwa tygodnie w Corralejo zaplace 300 euro za apartament, dwie sypialnie lazienka kuchnia i pokoj dzienny, ale poza sezonem bo w kwietniu gdzie i tak bedzie cieplutko i przyjemnie....dla porownania w lipcu bylem na mazurach i za hotel zaplacilem 350 euro za tydzien, z zewnatrz wygladal europejsko a w srodku schylkowy PRL, taki hotel robotniczy........oczywiscie hotel z pieniedzy unijnych, ale nie starczylo na pozadne wykonczenie pokoi

conik
    Gość

Domyślnie

no i sie okazalo ze zniklo mi pare plyt z archiwum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    no i sie okazalo ze zniklo mi pare plyt z archiwum
    To boli!

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów