Close

Strona 53 z 292 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103153 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 2916

Wątek: Co wybrać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NIKOLAY Zobacz posta
    nie wylansujesz się z taka zabawką i nie te czasy, że długi obiektyw to + 10 do lansu, + 7 do przedłużenia penisa. Już nie zrobisz na nikim wrażenia "lustrzanką". Teraz nawet gospodynie domowe na spotkaniach swoich dzieciaków w szkole robią foty Nikonami i Canonanmi za 4000zł ....
    hehe. no powiem ci ze lustro jednak troche dziala, na laski przynajmniej

2 tyg temu w pozny sobotni wieczor pstrykam fotki pajakom na takiej oswietlonej ramie , no i podchodzi laska 20pare lat, pyta sie co robie. No to mowie zgodnie z prawda ze robie zdjecia pajakom (jakie to romantyczne ) Po krotkiej rozmowie stwierdzila ze skoro robie to na codzien to moze dzisiaj lepiej pojde z nia do baru i tak to pierwszy raz w zyciu kobieta mnie podrywala aha, nie mieszkam na wsi, ani w Polsce.
    .

Domyślnie

Oj to ty masz laski podrywać

Chociaż zachodnie kraje europejskie są bardziej otwarte i ludzkie

BTW. Najlepiej działa na laski szkła szerokokątne...we względu na grubość

Domyślnie

Myślę, że to ta "krótka rozmowa" zadecydowała o wspólnym wypadzie do baru, a nie lustrzanka ... właściwie jej słowa "to może dzisiaj lepiej chodź ze mną do baru" z naciskiem na wyraz LEPIEJ .... świadczy o niefotograficznych priorytetach

PS. Napisz dokładnie co było PO barze ... i czy było warto

Domyślnie

ona doslownie tak nie powiedziala bo rozmawialismy po ang a jej ang byl sporo ubozszy od mojego. Opisalem mniej wiecej jak rozmowa sie potoczyla.

no coz, nie dopisalem wam zakonczenia bo juz tak milo nie bylo. bylem na rowerze razem z puszka, 3 szklami i statywem. nie mialem zamiaru tego tachac ze soba do baru. grzecznie opisalem w czym rzecz no i sie umowilismy na pozniej w tym barze na litere P. Na litere P bo nazwy to dokladnie nie zapamietalem. Wrocielem na miasto i jak latwo sie domyslic baru nie znalazlem. No ale ego troche zostalo podbudowane mimo wszystko Moze zapoluje w ten weekend razem z moim skrzydlowym - Nikonem
    .

Domyślnie

Witam.

Koleżanka prosiła mnie, żebym jej doradził przy kupnie aparatu do 2tys i chciałaby lustrzankę (tutaj widzę tylko D3000 lub czasem D3100 można znaleźć)...

Powiedziałem, że po 1. raczej za tyle nie kupi, za 2,5 (z kartą i jakąś torbą) już by znalazł coś np. D3100 + 18-105,
    ale według mnie lepiej jak sobie kupi jakiegoś kompakta za 1000-1200 bo i tak raczej możliwości lustra nie wykorzysta i rozbudowywać też go raczej nie zamierza a aparat będzie wykorzystywany raczej do "sweet fotek" czy wypadów ze znajomymi..

Co Wy o tym sądzicie, jest sens żeby taka osoba kupowała lustro za 2,5 tys.?

Jeśli nie, i ktoś się podpisze pod moją wypowiedzią, to może mógłby polecić coś z kompaktów?

Z góry dzięki za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez koma999 ; 11-08-2011 o 13:56
    N + 99% do nauki

Domyślnie

O Boże ... Koma ty specjalnie to napisałeś ?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 15-08-2011 o 23:48 Powód: ORTO! ("Borze")

Domyślnie

O Borze ... Koma ty specjalnie to napisałeś ?
    Szczerze, to nie rozumiem Twojej wypowiedzi...

Forum jest po to, żebym się dzielić i pytać, ja się chciałem poradzić osób siedzących bardziej w temacie, żeby komuś źle nie powiedzieć. I jeśli ktoś się przychyli mojej opinii, to przynajmniej będę mógł pokazać podkładkę, że sam tak nie myślę...

Jeśli napisałem coś głupiego i niezrozumiałego, to proszę napisać co...

Jak dla mnie, to jest normalne pytanie, którym chcemy się poradzić.

Jeśli było ono głupie, to proszę o skasowanie moich wypowiedzi...

pozdrawiam
    N + 99% do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koma999 Zobacz posta
    Szczerze, to nie rozumiem Twojej wypowiedzi...

Forum jest po to, żebym się dzielić i pytać, ja się chciałem poradzić osób siedzących bardziej w temacie, żeby komuś źle nie powiedzieć. I jeśli ktoś się przychyli mojej opinii, to przynajmniej będę mógł pokazać podkładkę, że sam tak nie myślę...

Jeśli napisałem coś głupiego i niezrozumiałego, to proszę napisać co...

Jak dla mnie, to jest normalne pytanie, którym chcemy się poradzić.

Jeśli było ono głupie, to proszę o skasowanie moich wypowiedzi...

pozdrawiam

Spoko. Lubie udzielać się w takich śmietnikowych działach "co wybrać" itp.
    Jeśli nie wystarczy panience Twoja rada i musisz jeszcze mieć wydruk z forum ... to żaden z Ciebie autorytet dla niej.
    Udzieliłeś jej odpowiedzi i jeszcze potrzebujesz tego na piśmie od innych osób ? Szanuj się chłopaku, a jak jej nie pasuje Twoja odpowiedź to niech kupuje co chce ... co się przejmujesz ?! Dobrze jej radzisz ... uzasadnij tylko na spokojnie w rozmowie, przy brovarze, za który ONA powinna zapłacić i cześć Tereska

Niech kupi CANONA G 12 i święty spokój .... tylko kurde nie widziałem w kolorze różowym

Tak na poważnie jeśli do fotografowania śłitaśnych kolegów i koleżanek to Canon S 95 wystarczy jej w zupełności. (proponuję jednak G 12).
    Ostatnio edytowane przez NIKOLAY ; 11-08-2011 o 19:03

Domyślnie

Jeśli już tak chce lustrzankę to poleć jej: D3100 + 18-55 VR i po sprawie.

Niektórzy ludzie jak zobaczą zdjęcia z lustrzanki to nie chcą robić małpką

Domyślnie

Tak na poważnie jeśli do fotografowania śłitaśnych kolegów i koleżanek to Canon S 95 wystarczy jej w zupełności. (proponuję jednak G 12).
    Mniej więcej podobnej odpowiedzi szukałem...

A co do autorytetów, to nie chodzi o to, że mi nie ufa. Zobaczyła trochę zdjęć z lustra i myśli, że jak będzie robić na programach to będzie miała to samo..
    Tylko ona o tym nie wie, że tak się nie da, nie wspominając o obróbce...

Mimo wszystko dzięki za odpowiedź....
    N + 99% do nauki

Strona 53 z 292 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103153 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów