Close

Strona 36 z 338 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ktoś dał ciała i sprzedał "pod wodą", więc nie dziwię się że bronił. Pomyłki są rzeczą ludzką i żerowanie na nich jest nie fair. Inną kwestią pozostaje sposób tej obrony.
    Dokladnie, lepiej brzmialo by gdyby ktos sie przyznal do bledu i ladnie poprosil o rozwiazanie umowy.

Domyślnie

Ktoś dał ciała i sprzedał "pod wodą", więc nie dziwię się że bronił. Pomyłki są rzeczą ludzką i żerowanie na nich jest nie fair.
    Nie zgodzę się z Tobą.
    Pomyłka to by było wystawienie samochodu za 1,22.
    Tutaj cena była 550 za towar najtaniej dostępny ok. 850zł (?).
    IMHO przy takiej różnicy duży sprzedawca "łyka gula" i sprzedaje to co poszło - nie mówiąc nic.
    Dell tak kiedyś sprzedał 2209wa za jakieś śmieszne pieniądze i nawet mu oko nie drgnęło jak się zorientował
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    Tutaj cena była 550 za towar najtaniej dostępny ok. 850zł (?).
    550 zł za ten model dysku jest znacznie poniżej cen zakupu, więc pomyłka na pewno.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Pamietam, ze gdzie w ktoryms watku był spory lament odnosnie wysypującego sie systemu (blue screen) przy wstawaniu ze stanu uspienia w przypadku, gdy mamy w kompie dyski SSD oraz zwykle SATA (u mnie spiete w RAID). Otoz ja od samego poczatku tego problemu nie mialem, jednak ostatnio okazalo, sie ze problem wystepuje. Podrazylem troche, posprawdzalem i winne sa przynajmniej u mnie sterowniki Intela (Intel Rapid Storage Tools)

Podrazylem dalej i rezultaty sa takie, ze wersja 10.1.0.1008 chodzi idealnie, wszystko ladnie wstaje z uspienia.

Wersja nowsza od w/w (obecnie najnowsza), i ze 2-3 starsze od niej - wysypuja sie regularnie.

A SSD to Vertex 2 z FW 1.24.

Moze to komus pomoze.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    (...)
    Podrazylem dalej i rezultaty sa takie, ze wersja 10.1.0.1008 chodzi idealnie, wszystko ladnie wstaje z uspienia.
    (...)
    A SSD to Vertex 2 z FW 1.24.
    (...)
    Na moim Vertexie 2 z FW 1.33 nie pracuje idealnie niestety.

Wypróbuję jeszcze sterownik w wersji: 10.6.0.1022, ale nie obiecuję sobie zbyt wiele.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Wlaśnie u mnie ten najnowszy regularnie się sypał. FW mialem 1.23 przy kupnie, pozniej aktualizowalem do 1.24... wiem ze co prawda jest nowszy ale jak wszystko chodzi to nie dotykam

I jeszcze biuletyn serwisowy MS odnosnie (wraz z patchem) odnosnie tego problemu:

http://support.microsoft.com/kb/977178

Tylko, zeby ja instalowac, trzeba miec sterowniki w wersji Windows default (czyli kompletnie odinstalowac Intela).

Domyślnie

Ktoś dał ciała i sprzedał "pod wodą", więc nie dziwię się że bronił. Pomyłki są rzeczą ludzką i żerowanie na nich jest nie fair. Inną kwestią pozostaje sposób tej obrony.
    no cóż jak to mówią uderz w stół a nożyce się odezwą

myślę, że nazywanie całej sytuacji żerowaniem na pomyłce jest "pomyłką"
    Po pierwsze to owszem cena była sporo niższa - ale szczerze mówiąc to jestem przekonany, iż nie wzięła się z sufitu i ktoś omyłkowo wpisał cenę zakupu przez sklep jako cenę dla klienta końcowego. Po drugie gdybym kupił większą ilość dysków w tej cenie na dalszą odsprzedaż - to można by było nazwać to żerowaniem, a tak w mojej ocenie złapałem okazję. Jeżeli ktoś się zachował ( w początkowej fazie) nie fair to sklep "tworząc" powody odstąpienia od umowy, w taki sposób, iż gdyby przyjąć ich sposób postępowania za słuszny to mieliby prawo odstąpić od każdej transakcji ze szkodą dla klienta i de facto wbrew przepisom.

Dosyć ot

Zainstalowałem dysk w imacu z początku 2009 r. (więc z sata II), w miejsce napędu dvd. Sam proces instalacji (otwierałem kompa po raz 2) zajął mi 40 minut. A po odpaleniu, no kopara mi opadała, instalacja systemu (czysta) 25 minut, a potem jeszcze szybciej. Czasu uruchamiania nie liczę nawet, bo jest meega szybko (jak opadną emocje to jednak pokuszę się o pomiary). System wymagał jeszcze małej optymalizacji polegającej na stworzeniu symlinków folderów systemowych, których nie chcę mieć na SSD (muzyka, dokumenty, pobrane rzeczy, mail, filmy, dropbox) i po prostu bajka . Po instalacji całego softu zajęte mam 26 gb, więc na dobrą sprawę wystarczyłby mi nawet dysk 64 gb.
    Teraz trzymam kciuki za napęd i mam nadzieję, że mi się nie posypie ( a jak już*to pod koniec gwarancji)
    Na wszelki wypadek włączyłem automatyczny backup.

Odnośnie przyrostu prędkości działania systemu, otwierania aplikacji (np aperture i iphoto) to po prostu lata świetlne szybciej. Mając powyższe na uwadze: polecam zamianę

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ty się Kolego Marcinie J., tak bardzo nie podniecaj, bo SSD ma tyle samo zalet co wad, więc nie jest to technologia dla wszystkich.

Przede wszystkim są to dyski jedynie do systemów obsługujących trimowanie, po wtóre ich wydajność drastycznie spada po zapełnieniu, a poza tym nie da się na nich trzymać poufnych danych, chyba że w zakodowanych kontenerach utworzonych w np. True Crypcie.

A, że wspomnę jeszcze, że przynajmniej dyski OCZ potrafią oddać ducha Wielkiemu Elektronikowi w najmniej spodziewanych momentach.

Tak więc jest faktycznie ładnie i szybko, bo sam tego doświadczam, ale ...
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    poza tym nie da się na nich trzymać poufnych danych, chyba że w zakodowanych kontenerach utworzonych w np. True Crypcie.
    Dla czego? Chodzi o spare area, do którego mogą na stałe przedostać się dane i po odsprzedaży dysku ktoś mógłby je odczytać?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Dla czego? Chodzi o spare area, do którego mogą na stałe przedostać się dane i po odsprzedaży dysku ktoś mógłby je odczytać?
    Nie istnieją skuteczne, konwencjonalne metody bezpiecznego skasowania danych na dyskach SSD, pozostaje więc jedynie kodowanie.

Tu masz odrobinę na ten temat:
    http://technologie.gazeta.pl/interne...dysku_SSD.html
    http://niebezpiecznik.pl/post/dyski-...nie-wyczyscic/
    Medice, cura te ipsum.

Strona 36 z 338 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów