Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie CoCo Ring Flash (adapter)

Witam.
    Przekopalem googla i jakos nie znalazlem dystrybutora Coco ring flasha w europie.
    Moze komus obila sie o oczy (poza amazonem) jakas strona gdzie to oferuja?

A tak toto wyglada i kosztuje polowe tego co Ray Flash czyli jakies 60usd.

----- edycja -----
    Ok znalazlem dystrybutora w UK gdyby ktos byl zainteresowany to tu jest LINK

temat mozna przeniesc lub zamknac !
    Ostatnio edytowane przez norbibxl ; 08-08-2011 o 15:45

Domyślnie

To ma zasięg użyteczny ze dwa metry..

Domyślnie

czasem tyle wystarczy a tak serio widziale test porownanwczy tego RF (w zasadzie to byl klon Ray Flash) i orginalnego Ring Flash'a robiony z ok 4-5 metrow i nie bylo problemow - zreszta tu mozna zobaczyc

Domyślnie

ten koleśna filmie mówi, że foty z ring flasha od profoto wyglądają tak samo jak te z ringa robionego z lampy na d3. BZDURA. Rozkład światłocienia jest zupełnie inny. Światło z profoto jest bardziej miękkie/wypełniające. Widać różnicę nawet na tych miniaturach...ten koleżka albo jest ślepy, albo to sprzedaje i chce wypchnąć tego jak najwięcej
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

oczywiscie, ze roznica jest nie twierdze, ze nie ma, ale do amatorskich zastosowan (a do takich ja potrzebuje) taki rf wystarczy - problem w tym ze te rf coco i rey maja nasadki dostosowane tylko do sb900

Domyślnie

ale przecież na allegro wiszą podróby z mocowaniem jakie chcesz-miałem toto (pisałem nawet na forum) i nie polecam.
    szkoda kasy.
    PS: Jeśli widzieliście zeszłotygodniowego Newsweeka, na okładce którego jest pani Jakubowska to własnie jej zdjęcie jest robione z tym czymś na lampie-widać w odbiciu jej okularów
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

nie zebym sie upieral, ale te z alledrogo to inna konstrukcja (choc podobna). "Gardlo" przez ktore przechodzi blysk jest wezsze i bardziej plaskie poza tym sam odblysnik jest cienszy - wiec pewnie to ma wplyw na plysk ktory dostajemy na drugim koncu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbibxl Zobacz posta
    czasem tyle wystarczy a tak serio widziale test porownanwczy tego RF (w zasadzie to byl klon Ray Flash) i orginalnego Ring Flash'a robiony z ok 4-5 metrow i nie bylo problemow - zreszta tu mozna zobaczyc
    to wyjdź z tym w plener. Ciut światła zastanego i już są kłopoty. Zejście z czasami poniżej czasu synchro (tryb FP) powoduje, że światła wyłazi z tego tyle co nic. Mozna ewentualnie używac o zmierzchu
    W studiu na tych kilku metrach - jestem ciekaw jaka musieli miec przysłonę ( 2.8 ?) czy może podnieśli ISO ?
    Praktyczna użyteczność tego niby fajnego wynalazku jest mocno dyskusyjna. Ja bym wolał wydac na ringa tyle co na Ray Flash, ale niestety to urządzenie sie nie sprawdza w mojej pracy. Pożyczyłem je do sprawdzenia od kolegi, który .. go nie używa. Inny kolega z kolei go sprzedał. Jak widać ci co go kupili tego nie używaja i sie pozbywają. To powinno wystarczyć za rekomendację.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ja też sprzedałem po dwóch tygodniach
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

dzieki za opinie, z pewnoscia nie kupie wynalazku z allegro bo nigdy nie planowalem ta konstrukcja do mnie nie przemawia co do reya/ coco przemysle sprawe bo 50usd to nie tak wiele, a zawsze mozna odsprzedac Mialem kupic online ale i tak lece do usa po zakupy wiec przy okazji sprawdze na miejscu oba systemy w BH
    Ostatnio edytowane przez norbibxl ; 09-08-2011 o 22:30

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów