czasem tyle wystarczya tak serio widziale test porownanwczy tego RF (w zasadzie to byl klon Ray Flash) i orginalnego Ring Flash'a robiony z ok 4-5 metrow i nie bylo problemow - zreszta tu mozna zobaczyc
Szukaj
czasem tyle wystarczya tak serio widziale test porownanwczy tego RF (w zasadzie to byl klon Ray Flash) i orginalnego Ring Flash'a robiony z ok 4-5 metrow i nie bylo problemow - zreszta tu mozna zobaczyc
to wyjdź z tym w plener. Ciut światła zastanego i już są kłopoty. Zejście z czasami poniżej czasu synchro (tryb FP) powoduje, że światła wyłazi z tego tyle co nic. Mozna ewentualnie używac o zmierzchu
W studiu na tych kilku metrach - jestem ciekaw jaka musieli miec przysłonę ( 2.8 ?) czy może podnieśli ISO ?
Praktyczna użyteczność tego niby fajnego wynalazku jest mocno dyskusyjna. Ja bym wolał wydac na ringa tyle co na Ray Flash, ale niestety to urządzenie sie nie sprawdza w mojej pracy. Pożyczyłem je do sprawdzenia od kolegi, który .. go nie używa. Inny kolega z kolei go sprzedał. Jak widać ci co go kupili tego nie używaja i sie pozbywają. To powinno wystarczyć za rekomendację.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami