Close

Strona 69 z 104 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Co do aku to pierwsza rzecz jaka nalezy zrobic to wylaczyc poglad w wizjerze po wykonaniu zdjecia...
    Co do D5100 to zastanawiam sie nad nim jako kamerze...argument 'za' - kamera z zaje...a optyka za 2500zl i srednim AF, alternatywa....tansza kamera z niewielelepszym AF i gorsza optyka:/
    Ostatnio edytowane przez deoc ; 04-08-2011 o 22:43

Domyślnie

Deoc już wielu ślubniaków aparaty używa jako kamery. Ale jednak nikon średnio się nadaje do tego. Z racji że AF potrafi się zabełtać.

Nie kupisz do 7k żadnej kamery z wymienną optyką na APS-C
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deoc Zobacz posta
    Co do aku to pierwsza rzecz jaka nalezy zrobic to wylaczyc poglad w wizjerze po wykonaniu zdjecia...
    Co do D5100 to zastanawiam sie nad nim jako kamerze...argument 'za' - kamera z zaje...a optyka za 2500zl i srednim AF, alternatywa....tansza kamera z niewielelepszym AF i gorsza optyka:/
    Jeżeli DSLR jako kamera, to prędzej Sony A33/A55.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Domyślnie

Pilocik przydałby się, ale taki, który miałby więcej funkcji niż ten, który wypocili w Nikonie. Bynajmniej cena sugeruje, że sporo kosztowało zaprojektowanie go.
    Jak już po czasie zauważyłeś, nie należę do ludzi, którzy kupią coś i będą wychwalać to pod niebiosa, nawet jak zauważyli, że mógłby być lepszy w użytkowaniu kupiony przedmiot.
    Piszesz, że nie mam argumentów. Czytając, co napisałeś, odnoszę wrażenie, że to ty nie masz żadnego argumentu, dlaczego tych opcji, o których pisałem ma nie być w amatorskiej puszce.
    Pisanie o jakiś konsolach czy parzeniu kawy, świadczy dobitnie, że (cytat z twojej wypowiedzi) „przyjąłeś żałosną taktykę wyśmiewania w dyskusji.”
    Jestem wrogiem zapędów korporacji narzucających swoje widzimisię.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

"Nie kupisz do 7k żadnej kamery z wymienną optyką na APS-C"

I do tego optykę już masz. To też może mieć znaczenie.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    Pilocik przydałby się, ale taki, który miałby więcej funkcji niż ten, który wypocili w Nikonie. Bynajmniej cena sugeruje, że sporo kosztowało zaprojektowanie go.
    Jak już po czasie zauważyłeś, nie należę do ludzi, którzy kupią coś i będą wychwalać to pod niebiosa, nawet jak zauważyli, że mógłby być lepszy w użytkowaniu kupiony przedmiot.
    Piszesz, że nie mam argumentów. Czytając, co napisałeś, odnoszę wrażenie, że to ty nie masz żadnego argumentu, dlaczego tych opcji, o których pisałem ma nie być w amatorskiej puszce.
    Pisanie o jakiś konsolach czy parzeniu kawy, świadczy dobitnie, że (cytat z twojej wypowiedzi) „przyjąłeś żałosną taktykę wyśmiewania w dyskusji.”
    Jestem wrogiem zapędów korporacji narzucających swoje widzimisię.
    Panowie, nie kłóćcie się. Każdy ma swoje widzimisię, każdy ma swoje priorytety i potrzeby co do sprzętu jak też jego funkcjonalności. Tu o tym piszemy (rozmawiamy), więc grzecznie i rzeczowo, bo śmietnik się zrobi.

Dziękuję za wzięcie moich uwag do siebie
    Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 05-08-2011 o 11:08

Smile

Tak jest.
    Według Rozkazu.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość i wybaczcie mi moją nieśmiałość. Chciałbym uzyskać parę informacji, niekoniecznie od posiadaczy D5100.

Zakupiłem, a raczej zamówiłem zestaw D5100 + Tamron SP AF 28-75mm f/2,8 XR Di LD Aspherical [IF] Macro (okrojony do swojej ceny) i mam wątpliwości co do obiektywu. Natknąłem się gdzieś w internecie, że ten model jest z roku 2003 i nie posiada silnika AF, jednak na stronie producenta pisze dokładnie co innego, że model pod N posiada silnik. Czy ktoś orientuje się jak mogę sprawdzić występowanie silniczka AF na 100% przy odbiorze? Czy oznaczenie od producenta AF oznacza, że model go posiada? Jest to dla mnie ważne, bo puszka (a raczej obiektyw - na razie jedyny) będzie dzielona z moją narzeczoną, która nie jest zbyt biegła w fotografii.

PS. Jeśli wybrałem zły temat to przepraszam. Nie widziałem w inny dziale dyskusji o Tamronie 28-75mm.

Domyślnie

Jeśli podłączysz pod aparat i Będzie ostrzył, to będzie model z silnikiem, jeśli nie będzie ostrzył to model bez silnika.

Domyślnie

Tak, to akurat wiem, że tak będzie.

Popełniłem małą gafę i nie doczytałem na stronie sklepu, że jest to model A09NII - czyli z AF. Wszystko przez małą czcionkę.

Strona 69 z 104 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów