Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie galaxy ace i problem z internetem

Witam kilka dni temu kupiłem samsunga galaxy ace. Korzystam z usług sieci tmobile. Aktywowałem sobie usługę blueconnect w telefonie. Skonfigurowałem internet na stronie tmobile. Niestety nie działa mi przeglądarka. Pisze, że strona nie może być wyświetlona.
    Jak wejdę w aplikację android market działa i da się ściągać gry aplikacje, to samo aktualizacja pogody oraz aplikacja youtube działa bez problemu. Czyli połączenie z internetem jest. Zainstalowałem, też operę i wyskakuję problem z połączeniem.
    Jeśli połączę się przez wifi przeglądarka działa i ładują się strony.

Bardzo proszę o pomoc, co mogę zrobić, żeby działała. Pozdrawiam
    D60 + D610 + Nissin Di622 + SB 700
    Tamron 24-70 2.8, N 35mm f/1.8G, Samyang 12mm f/2.8

Domyślnie

Może wcześniej grzebałeś w sofcie i np przy wgrywaniu ROM-u coś się posypało z ustawieniami.
    Jeśli wszystko zawiedzie spróbuj:
    *#*#7780#*#* - przywrócenie ustawień fabrycznych ("factory data reset")

no i zrób sobie kopie zapasową książki adresowej itp
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

nic nie grzebałem w sofcie
    telefon mam od kilku dni

Domyślnie

Zakładając, że włączyłeś transmisję danych i masz zasięg, to spróbuj wpisać *#*#4636#*#* ( w dialera) wchodzisz w informacje o telefonie i przeczytaj o usługach, czy działa
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Nikuś skoro działa market, YT i inne bajery a problem z internetem występuje tylko w przeglądarkach to połączenie z internetem jest.

Ja próbował bym przywrócić ustawienia fabryczne, a nawet wgrać przy okazji Androida 2.3.4 - sam go wgrałem do swojego Ace i polecam - jest szybszy od oryginału (2.2.2), a może przy okazji pomoże na problem z internetem

Zbanowany
    Miasto
    Księżyc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dusoft Zobacz posta
    Ja próbował bym przywrócić ustawienia fabryczne, a nawet wgrać przy okazji Androida 2.3.4 - sam go wgrałem do swojego Ace i polecam - jest szybszy od oryginału (2.2.2), a może przy okazji pomoże na problem z internetem
    A tak pokrótce, jak się aktualizuje system?
    Ja mam fabrycznie 2.2.1.
    I czy po aktualizacji 'znikają' np. zainstalowane aplikacje i moje ustawienia?

Domyślnie

Pokrótce, to np przez Odin albo CWM
    Najlepiej poczytać np http://forum.android.com.pl/f303/

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

dzieki wielkie, zrobiłem przywrócenie ustawień fabrycznych i dział

Domyślnie

Wgraj sobie FroyoMod 2.8B - Rom jest dużo lepszy niż ten stockowy.
    Do tego proponuje wgrać 3G Watchdog, jeśli twój pakiet internetowy jest limitowany - pozwoli ci on na kontrolę zużywania internetu.

Jeśli chodzi o przeglądarkę, to zainstaluj może Delphin Browsera albo Operę Mobile.
    Delphin pozwala na wyświetlanie skryptów i flesha (po zainstalowaniu odpowiednich wtyczek) - ale jeśli problem już się naprawił, to nie ma już chyba potrzeby.

Uprawnienia umieszczania postów