ja ostatnio zostałem szczęśliwym posiadaczem intela 510 120GB... i myślę teraz skąd wziąć kasę, by takiego samego wsadzić sobie do laptopa...
Szukaj
ja ostatnio zostałem szczęśliwym posiadaczem intela 510 120GB... i myślę teraz skąd wziąć kasę, by takiego samego wsadzić sobie do laptopa...
trochę złomu w dużym plecaczku.
A co sądzicie o takim pomyśle... Vertex 2, 40 GB, może 60 GB, ale tylko jako cache do PSE, LTR, CNXa, plik wymiany, tempy itp? Da to jakieś odczuwalne przyspieszenie pracy?
Wiem, to katowanie tego dysku, ale... ceny spadają, nawet jak po dwóch-trzech latach padnie, to może przynajmniej przez te kilka lat będzie się wygodniej z niektórymi programami pracowało?![]()
D200 plus graty...
Ma to sens TYLKO, jeśli będziesz pracował pod "siódemką".
Medice, cura te ipsum.
Dlaczego? Pod Vistą nie bangla?
D200 plus graty...
Pod każdym, który potrafi "trimować" pamięci SSD, a z tego co mi wiadomo z Microsoftowych, tylko "siódemka" "bangla".
Medice, cura te ipsum.
Nie wiem czy to ma sens. Smiem podejrzewac, ze nie.
Na ile sie orientuje do takich zabaw grafika liczy sie glownie transfer sekwencyjny, a ten w malym dysku 40 giga bedzie zblizony do osiaganych przed dwa HDD 7200 rpm pracujace w raid 0.
Lepszy rezultat chyba jednak bylby po zainstalowaniu Windowsa i calego tego softu na SSD a obrobce danych na klasycznych twardzielach.
Z5 + N24-200 + FTZ II + T17-35/2,8-4+ N70-300 (AF-P)
D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)
Witam,
planuję kupić ssd pod system i aplikacje. Budżet jest jaki jest i wychodzi mi, ze mogę kupić vertexa 2 120 gb albo vertexa 3 60 gb. System na sata II. I tu moje pytanie, czy vertex 3 ma taką przewagę nad starszym bratem ( i nie pytam tu o transfer), że w mojej sytuacji warto jest się pakować w droższy sprzęt? Czy może jest tak, że w praktyce nie odczuję różnicy? Może któryś z kolegów używał obu dysków i miał okazję sprawdzić je w boju?
W normalnym użytkowaniu różnice są kosmetyczne i niezauważalne, szkoda więc pakować w to pieniądze, natomiast 120GB, różni się w zasadniczy sposób od 60GB, co rzuca się w oczy natychmiast po zainstalowaniu systemu.
Moim zdaniem Vertex 2 120GB, to na dziś dobry wybór.
Medice, cura te ipsum.
No fakt, rzuca sie w oczy![]()
W każdy, razie dzięki za wsparcie mojego "zdrowego rozsądku"
Skontaktuj się z nami