Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Wi-Fi

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kuźnica Katowska/Opolskie

Domyślnie Wi-Fi

Witam,
    Tak się zastanawiam czy do D90 można podpiąć coś w stylu Wireless Transmitter WT-1 ?
    Z tego co wiem pasuje on do Nikona D2h.

Wireless Transmitter WT-1 jest to nadajnik który przesyła zdjęcia bezpośrednio z aparatu do laptopa fotografa.

A może są inne urządzenia które się do tego nadają ?
    Pytam się ponieważ taki nadajnik pomógł by mi bardzo w mojej "pracy"

Pozdrawiam
    T'J

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T'J Zobacz posta
    Witam,
    Tak się zastanawiam czy do D90 można podpiąć coś w stylu Wireless Transmitter WT-1 ?
    Z tego co wiem pasuje on do Nikona D2h.

Wireless Transmitter WT-1 jest to nadajnik który przesyła zdjęcia bezpośrednio z aparatu do laptopa fotografa.

A może są inne urządzenia które się do tego nadają ?
    Pytam się ponieważ taki nadajnik pomógł by mi bardzo w mojej "pracy"

Pozdrawiam
    T'J
    nie nie można, WT-1/2/3/4 tylko do aparatów klasy DXXX i w górę. Wt-1/2 są tylko do aparatów klasy Dx (z racji swojej budowy jako przedłużenia gripa natomiast WT-4 podepniesz do korpusów od d300 w górę a wt-3 masz tylko do d200.

Jak chcesz transmisje po wi-fi w d90, zainwestuj w kartę Eye-fi aczkolwiek czytałem, że nie jest to najbardziej stabilne rozwiązanie i nie ze wszystkimi aparatami chce to gadać. Musiał byś sobie sprawdzić w specyfikacji kart Eye-fi czy jest obsługiwane d90.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Oszczędny w słowach
    Miasto

Domyślnie

A znacie może jakieś inne sposoby przesyłania bezprzewodowo zdjęć wprost na lapka ?

Domyślnie

innej nie ma, eye fi to jedyna opcja na chwilę obecną jeżeli idzie o d90
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Eye-Fi działa, radzi sobie radę dobrze ale jest to trochę zawodne rozwiązanie - potrafi z niczego przestać przesyłać zdjęcia albo wyłączyć funkcję endless memory (usuwanie zdjęć, które trafiły już na kompa)... ale ogólnie jestem zadowolony, mam Eye-Fi Pro X2 8GB.
    D90 + N18-105 i kilka gratów

Oszczędny w słowach
    Miasto

Domyślnie

Z tego co wyczytałem to karta wysyła zdjęcia wyłącznie na jakiś portal internetowy czy może też na dysk twardy lapka ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T'J Zobacz posta
    Z tego co wyczytałem to karta wysyła zdjęcia wyłącznie na jakiś portal internetowy czy może też na dysk twardy lapka ?
    Zależy od wersji. Te droższe potrafią zestawić sieć ad-hoc z komputerem.

Uprawnienia umieszczania postów