No więc chciałem zapytać czy ktoś używa? Jakiś czas temu sobie sprawiłem pas i szelki bo nastawiony jestem na rozbudowę tego. Dlaczego Lowepro? Bo mam i torbę (Classified 200AW) i plecak (Slingshot 200AW) i zawsze byłem zadowolony z ich produktów, a zależy ma na kompatybilności (system sliplock - do którego co ciekawe pasują też pokrowce np caselogic'a)
O ile pas i szelki były zanim modułowy system dostał nazwę S&F (Street & Field) to pokazało się jeszcze kilka nowych pokrowców - są zupełnie inaczej konstruowane i posiadają w większości pokrowiec AW (wspaniała sprawa ale czy w pokrowcach tak potrzebne to nie wiem - w torbie czy plecaku to zbawienie).
Teraz co z tego potrzebuję i o co konkretnie chcę zapytać:
1) S&F Lens Exchange Case 200 AW czy S&F Slim Lens Pouch 75 AW ? Ten pierwszy ma ciut większe możliwości raczej mi nie potrzebne ale wygląda na lepiej usztywniony więc i ciutkę bezpieczniejszy
czy pokrowce S&F Slim Lens Pouch 55 i 75 AW są OK? Czy jednak lepsze tradycyjne "na zamek"? Te mają pokrowiec AF i niby się składają jak są puste ale pytanie czy za tym nie idzie większa "szmaciatość" czyli słaba ochrona szkła... - w dodatku zapinanie na rzepy może dać popalić np w kościele czy innym miejscu gdzie ważne jest być możliwie mało słyszalnym/ widzialnym i nie potrzebujemy robić szumu
2) S&F Slim Lens Pouch 55 AW - jak wyżej bo generalnie to nie ma co pisać tego samego.
3) S&F Quick Flex Pouch 75 AW - na SB900 - niby piszą od razu że to do niej jest niejako dedykowane ALE czy wchodzi tam też dyfuzor/ uchwyt filtrów? Bo pisze tam tak:
a dla mnie to znaczy że "lub" - niby wizualnie powinno wejść ale "lub" to nie jest "z"Large flash (similar to Canon® 580EX II or Nikon® SB900) or other accessories; batteries
Głównie potrzebuję 3 pokrowce na 14-24 + 24-70 + 70-200 - z boku pewnie będzie mi wisiał jeszcze ten Classified lub coś takiego żeby mieć w czym puszki trzymaćPytam bo generalnie jak wiadomo tego typu rzeczy raczej rzadko gdzie można obejrzeć osobiście
BONUS:
Która torba Lowepro pomści 70-200VRII z zapiętą puszką?Do Classifieda nie wejdzie bo trochę brakuje niestety
![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami