Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Domyślnie

Powiem tak, może nie rozumiem, ale nie widzę tu nic niezwykłego, ale "bee happy"
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Rozmowny Awatar JackDaniels
    Miasto
    Wycieraczka między Europą a Azją.

Domyślnie

Dla mnie niezwykłe są dzieciaki, tudzież ludzie (mówię ogólnie). Fotografowanie mostów, budynków, ulic, butelek etc., to jak praca lub zabawa z kamieniem, zawsze można poprawić...Ale to tylko moje zdanie.

Domyślnie

Jedno jest pewne.... ta chwila już się nie powtórzy. Kadry zatrzymały mały fragment czasu z życia dwójki dzieciaków. Prawdopodobnie w trakcie robienia tych zdjęć dzieciaczki ze sobą rozmawiały i słowa które wypowiadały pozostaną w pamięci tylko autorowi tych kadrów. W przyszłości jak zerknie na te zdjęcia przypomni sobie ten moment i te słowa.

Domyślnie

niestety, te zdjęcia do mnie nie przemawiają...wg mnie to silenie się na artyzm...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinc Zobacz posta
    Jedno jest pewne.... ta chwila już się nie powtórzy. Kadry zatrzymały mały fragment czasu z życia dwójki dzieciaków. Prawdopodobnie w trakcie robienia tych zdjęć dzieciaczki ze sobą rozmawiały i słowa które wypowiadały pozostaną w pamięci tylko autorowi tych kadrów. W przyszłości jak zerknie na te zdjęcia przypomni sobie ten moment i te słowa.
    ładny tekst, ale można go przypisać każdym zdjęciom, nie tylko tym

Miasto

Domyślnie

I o to chodzi! Dodać jeszcze ja miałem fają zabawę... I jest gitara!

Cytat Zamieszczone przez Pienia Zobacz posta
    niestety, te zdjęcia do mnie nie przemawiają...wg mnie to silenie się na artyzm...
    To że nie przemawiają do Ciebie, potrafię zrozumieć. Ale dlaczego zaraz, coś co jest inne, nie koniecznie lepsze, ma być sileniem się na ARTYZM...? A jeśli ja inaczej nie potrafię, to dalej będziesz na mnie mówił pseudo-artysta, bo taką mam wizję przedstawiania rzeczywistości???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    ładny tekst, ale można go przypisać każdym zdjęciom, nie tylko tym
    Tak to prawda, że można te słowa przypisać do każdej fotografii, ale czy właśnie nie o to chodzi?
    Przecież fotografie między innymi mają nam przywoływać wspomnienia. Nie zawsze muszą być piękne, ostre i wykonane w pełnym profesjonalnym wydaniu. Przyznaję, że na forum czasami pojawia się kilka przypadkowych nic nie prezentujących sobą kadrów, takie zupełne pstryki do których naprawdę ciężko się przekonać i cokolwiek o nich napisać. Jednak dla mnie te zdjęcia zaprezentowane przez JackDanielsa pomimo swojej prostocie są ciekawe. Konwersja do BW mocno podkreśla charakter danej chwili.
    Przedostatnie bardzo mi się podoba.

Miasto

Domyślnie

Tak to prawda, że można te słowa przypisać do każdej fotografii, ale czy właśnie nie o to chodzi?
    Przecież fotografie między innymi mają nam przywoływać wspomnienia. Nie zawsze muszą być piękne, ostre i wykonane w pełnym profesjonalnym wydaniu. Przyznaję, że na forum czasami pojawia się kilka przypadkowych nic nie prezentujących sobą kadrów, takie zupełne pstryki do których naprawdę ciężko się przekonać i cokolwiek o nich napisać. Jednak dla mnie te zdjęcia zaprezentowane przez JackDanielsa pomimo swojej prostocie są ciekawe. Konwersja do BW mocno podkreśla charakter danej chwili.
    Przedostatnie bardzo mi się podoba.

Jedno sprostowanie. Tu nie ma konwersji do B&W! Ja robię zdjęcia czarno-białe, czy to cyfra czy analog. Nie wyszło w kolorze, to może lepiej będzie w czerni-bieli? Do tego zupełnie inaczej widzę w B&W, inaczej patrzę na rozkład cieni, na co innego zwracam uwagę...i jakoś tak

Dziękuję za komentarze i czas poświęcony na oglądanie zdjęć!!
    Pzdr.

Domyślnie

Wizualnie bardzo mi się podobają te zdjęcia - nie musze odgadywać historii

Zbanowany
    Miasto
    Świnoujście
    Ostatnio edytowane przez capt.Nemo ; 06-07-2011 o 23:10

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów