Szukaj
Na jakich parametrach robiłeś to zdjęcie?
f/4, 1/2500s / iso200 / 24mm
500px.com/kubasikorski
1. Kratkę mogłeś wyjąć na czas zdjęć.
2. Auto ma za mało przestrzeni z przodu a za to z tyłu - nie wiem po co.
3. Na takie zdjęcia pojechałbym albo na poligon albo na żwirownię.
4. Jasne auto wymaga ciemnego tła.
5. Polar koniecznie.
Takie moje osobiste spostrzeżenia.
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
dzieki za uwagi, to zdjecie powstalo niejako przy okazji fotek "burzowych", na pewno zabiore Landi w lepsze okolicznosci przyrody i przyloze sie bardziej do caloksztaltu
500px.com/kubasikorski
i antenę do CB wywal następnym razem![]()
Zdecydowanie kolor. Szkoda że horyzont krzywy i widać tam jakieś wierze. Wolałbym, o ile była taka możliwość, ujęcie pod słonce z refleksami jeśli chodzi o to miejsce, ten styl. CB out, kratka może zostać. Koło mogłoby pójść w lewo. Poligon i żwirownia... oklepane. Nie mniej jednak to auto na poligon się nie nadaje, a żwirownia jest chyba częstszym motywem niż trawka i mleczyki, opatrzyła się już - i znów, co takie auto miałoby robić na żwirowni? Wozić żwir? Co do polara - zabiłby te zdjęcia.
.
| D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |
Na żwirownię można też dojechać skuterem, Subaru Imprezą, ciągnikiem, rowerem, Maybachem, a dla odważnych pewnie i helikopterem się da wylądować. Pytanie jednak brzmi - co jest bardziej "naturalnym" środowiskiem "terenówki dla mas", żwirownia czy rodzinny piknik na łonie natury. Dla mnie to drugie. Na żwirowni szybciej widziałbym woła roboczego z otwartą skrzynią, choćby Navarę. Ale to tylko moje zdanie.
Skontaktuj się z nami