Close

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 150

Wątek: Cos sredniego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Uchodźcie duchy złe, abyście nie widziały, nie słyszały, nie ujawniały, nie niszczyły, nie prześladowały, nie wprowadzały zamieszania do naszej pracy i planów. Nasz Bóg jest waszym Panem i rozkazuje wam Apage satanas – idźcie precz.
    Za późno, bo oto nadciągają juz zastępy bestii piekielnych!!!

Völkchlor

Domyślnie

Mam jeszcze psixa (645) w stanie stężenia pośmiertnego. Wujek kiedyś z niemiec przywiózł, wsadził do piwnicy którą zalało w czasie powodzi..

Zamieniłbym mamiyę na coś z dupką 6x6 i 645, ale na pewno nie na araxa cm.
    Ostatnio edytowane przez Gundrum ; 02-07-2011 o 11:35

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cholera, ktoś musi w końcu się powiedzieć co innego niż Arax i Hassy. Widzę, że Hassowo-araxowo-contaxowa ewangelizacja odnosi sukcesy. Zaraz wszyscy zaczną sprzedawać Broniki i Mamiye. Teraz, drogi Tomie, nikt już nie podskoczy. Doceniam twoje doświadczenie. Może i masz rację, może jest to droga na skróty. Drogę do wniosku jakie szkła mu najbardziej pasują każdy musi przebyć na własny koszt, żeby wiedział gdzie jest, jak już tam dotrze. I po co tam szedł.
    Tak, bo to dokladnie o to chodzi, zeby nikt nie podskoczyl Zeby moja racja byla, zeby mi ego uroslo To ze bardzo zdecydowanie glosze Swoje poglady, nie swiadczy o tym ze sa nie sa one prawdziwe. Moje poglady biora sie z tego ze znam praktycznie wszystko, wszystkiego uzywalem, i lubie to co lubie do tego wiedzac co mowie. I jesli ktos lubi taki rodzaj zdjec jak ja, to taka rada jest wartosciowa. Oczywiscie ze najlepiej jest doswiadczyc wszystko samemu, aboslutnie, ale nie zawsze jest to mozliwe i czasem rada kogos doswiadczonego moze byc punktem startowym do wlasnych poszukiwan, opinia do wziecia pod uwage, a nie absolutna wyrocznia. Czy sam zawsze stosujesz ta zasade, w kazdym aspekcie zycia ? Nigdy nie posluchales czyjejs rady ? Zawsze wpierw przetestowales sam wszystkie mozliwe auta, telewizory, telefony, pralki, lodowki, hydraulikow, stolarzy, dostawcow internetu i wszystko inne, zanim wybrales to co obecnie uzywasz ? Bo jesli nie, to taka mala hipokryzja bedzie to z Twej strony, i tylko dla tego ze lubisz mamiye i czujesz sie urazony moimi tyradami Madry czlowiek uczy sie na bledach, bardzo madry uczy sie na bledach innych Ja ze swej strony, jesli lubie czyjes zdjecia to slucham tej osoby rad, tak wlasnie trafilem na Aero-Ektara, i bez zastanowienia owego kupilem po zobaczeniu wspanialych kumpla zdjec. Mozesz tez oczywiscie, miast ironizowac, doradzic cos. Pokazac pare zdjec, wypowiedziec Swa opinie na temat. To forum przeciez jest

A jak już wszyscy będą mieli hassowo contaxową szklarnię, to ja wtedy kupię Mamiye. I będę miał najlepszą szklarnię w powiecie, bo rysującą inaczej.
    Bedziesz mial wtedy najoryginalniej rysujaca szklarnie, to nie to samo

Popatrzyłem na Araxa i brzydki jest okropnie. I dlatego z pewnością go nie będę miał. Nad czerwoną wersją to można się tylko znęcać. Mało, że szpetna jest, to jeszcze rzuca się w oczy. Jak Wardburg w kolorze jajecznicy. Fuj. Z tą różnicą, że jak już siedzisz w Wartburgu, to nie widzisz go z zewnątrz, i to jest plus. Dla właściciela. Może i budżetowo jest to rozsądne posunięcie. Ale to szpetne.
    Jesli wyglad zewnetrzny aparatu jest dla Ciebie najwazniejszy to sa ladniejsze aparaty mysle, ale dla mnie o wiele wazniejsze sa zdjacia, jakie aparat robi A za pieniadze jakie Arax kosztuje, nie ma za wiele co porownac z nim, prosty fakt
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 02-07-2011 o 11:37

Domyślnie

Dla rozluźnienia zgadywanka - jakim szkłem zrobione jest to zdjęcie:

1. CZJ Biometar 80/2.8 - kit do PSixa
    2. Mamiya Sekor C 80/2.8 - kit do M645

Zwycięzcy konkursu stawiam piwko

Domyślnie

Chyba zbyt osobiście to odbierasz. Moja wypowiedź nie była wycieczką osobistą. Jeśli by ci przy okazji coś urosło, to też frajda. Dla mnie może mniejsza niż dla Ciebie, ale co tam. Nie twierdzę, że się nie znasz i cenię ludzi, którzy jasno wypowiadają swoje opinie. Ba, nawet Ci wierzę. Zakładam, że opierasz się na własnych doświadczeniach, bo czemu miałbym ci nie wierzyć. Sam także opieram się na opiniach innych ludzi, poszukuję ich i słucham. Czytam Twoje opinie i traktuje je poważnie. Nie czuję się urażony Twoimi tyradami, Mamiyi nie posiadam. Sądzę, że niewielu zdecyduje się w takiej sytuacji wypowiedzieć swoje pochlebne zdanie na temat optyki Mamiyi. Gdybym poszukiwał sprzętu 6x4,5 pewnie poważnie rozważałbym Contaxa, to że jesteś dobrego zdania na ten temat, byłoby rekomendacją. Na pewno nie odrzuciłbym go tylko dlatego, że go chwalisz. Na razie mam inne cele.
    Bedziesz mial wtedy najoryginalniej rysujaca szklarnie, to nie to samo
    Oryginalność także jest wartością. Czasem istotną
    Jesli wyglad zewnetrzny aparatu jest dla Ciebie najwazniejszy to sa ladniejsze aparaty mysle, ale dla mnie o wiele wazniejsze sa zdjacia, jakie aparat robi A za pieniadze jakie Arax kosztuje, nie ma za wiele co porownac z nim, prosty fakt
    Staram się zwracać uwagę na wygląd rzeczy, które posiadam. W zakresie swoich możliwości finansowych. Nie napisałem, że wygląd jest najważniejszy. Jeśli mogę wybrać to wybieram. Porsche Panamera nie kupię, nawet w promocji. Choć jest drogie, szybkie i warczące. Wartburga też, choć jest tani, wolny i warczący. Wiem, dziwny jestem. Jakoś z tym żyje
    Madry czlowiek uczy sie na bledach, bardzo madry uczy sie na bledach innych
    Dokładnie o to chodzi. Jedno jednak nie zastępuje drugiego. Jak się nie przewrócisz, to się nie nauczysz.
    Mozesz tez oczywiscie, miast ironizowac, doradzic cos. Pokazac pare zdjec, wypowiedziec Swa opinie na temat. To forum przeciez jest
    I właśnie tak staram się robić. Choć przyznaję się, że nie mam takiego doświadczenia jak Ty. I piszę to bez ironii. I coby nie było, że tylko się wyzłośliwiam

Yashica 635, skan z odbitki - stąd prostokątny kadr. Foma 100 albo 200, D76 1+3.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Chyba zbyt osobiście to odbierasz. Moja wypowiedź nie była wycieczką osobistą. Jeśli by ci przy okazji coś urosło, to też frajda. Dla mnie może mniejsza niż dla Ciebie, ale co tam. Nie twierdzę, że się nie znasz i cenię ludzi, którzy jasno wypowiadają swoje opinie. Ba, nawet Ci wierzę. Zakładam, że opierasz się na własnych doświadczeniach, bo czemu miałbym ci nie wierzyć. Sam także opieram się na opiniach innych ludzi, poszukuję ich i słucham. Czytam Twoje opinie i traktuje je poważnie. Nie czuję się urażony Twoimi tyradami, Mamiyi nie posiadam. Sądzę, że niewielu zdecyduje się w takiej sytuacji wypowiedzieć swoje pochlebne zdanie na temat optyki Mamiyi. Gdybym poszukiwał sprzętu 6x4,5 pewnie poważnie rozważałbym Contaxa, to że jesteś dobrego zdania na ten temat, byłoby rekomendacją. Na pewno nie odrzuciłbym go tylko dlatego, że go chwalisz. Na razie mam inne cele.
    Nie nie, nie odebralem tego jako osobistej wycieczki, raczej jako ironiczne "nie bo nie, dla zasady" I cos mi sie musialo pomylic, wydawalo mi sie ze masz Mamiye 7, i ze temu poczules sie urazony moimi wywodami Zwracam honor wiec, my bad A co do opinii o mamiyi, pochlebnych - mam swoje zdanie na temat, poparte doswiadczeniem, wiec raczej ciezko mi bedzie przyznac racje komus, bo tak. Zdjecia musza byc swiadectwem, a jesli szklo kiepsko rysuje, to niestety nic tego nie zmieni. Nie jestem zamkniety w swiecie Zeissa tylko, jesli ktos pokazal by jakies ciekawe zdjecia z jakiegos szkla ktorego nie znam, byl bym pierwszy do tego aby je obmacac wlasnorecznie. Tym bardziej ze w pieciu najbardziej ulubionych szklach mych Zeiss jest tylko jeden, i nawet nie na pierwszym miejscu

Staram się zwracać uwagę na wygląd rzeczy, które posiadam. W zakresie swoich możliwości finansowych. Nie napisałem, że wygląd jest najważniejszy. Jeśli mogę wybrać to wybieram. Porsche Panamera nie kupię, nawet w promocji. Choć jest drogie, szybkie i warczące. Wartburga też, choć jest tani, wolny i warczący. Wiem, dziwny jestem. Jakoś z tym żyje
    Wiem o czym mowisz, ja np. dla tego wlasnie nie moglem sie polubic z Rolleiem 6008 czy Rolleiflexem i dalem sobie spokoj z systemem, mimo ze byl swietny. Ale glownie dla tego ze moglem miec Planara na Hasselbladzie. Gdybym mogl miec np. Contaxowe 80/2 czy Noctiluxa tylko na Zenicie, czy innym badziewiu okropnie brzydkim, to bym uzywal Zenita Ale to juz kwestia priorytetow, bardzo personalna tez, ktora szanuje

Domyślnie

A w temacie Hassa, to ma nowego właściciela, od 30 czerwca, fundusz Ventizz
    Ventizz Capital Fund IV L.P. acquires Swedish high-end camera manufacturer Hasselblad
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta

...
    Będę strzelał: jedynka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sztefanek Zobacz posta
    Będę strzelał: jedynka.
    Kolega sztefanek pije dzisiaj wodę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta

1. CZJ Biometar 80/2.8 - kit do PSixa
    2. Mamiya Sekor C 80/2.8 - kit do M645
    To dobrze podejrzewałem choć wynik już znany.
    Z własnych obserwacji:
    Biometar i Wołna 80/2.8 robią z bokehu w tle lekkie 'zakrzywienie czasoprzestrzeni' czyli podobającą mi się tzw. 'wirówkę' (podobny efekt robią heliosy i tessary na małym obrazku)
    Kit 80/2.8 od m645 ma prosty, nieskomplikowany bokeh.
    Patrząc na sampla bokeh jest prosty co wskazuje właśnie na pozycję 2.

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów