Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Domyślnie

Nie wiem. Mam po polsku
    Z menu "polecenia" wybrałem "synchronizuj katalogi". Po lewej dysk na kompie, po prawej zewnętrzny. Potem klikam "porównaj" z włączonym "asymetrycznie"... i zaczyna się jazda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerezano Zobacz posta
    Nie wiem. Mam po polsku
    Z menu "polecenia" wybrałem "synchronizuj katalogi". Po lewej dysk na kompie, po prawej zewnętrzny. Potem klikam "porównaj" z włączonym "asymetrycznie"... i zaczyna się jazda
    Powinno wyglądać tak.
    Przy asymetrycznym trzeba uważać bo kasuje w prawym oknie to czego nie ma w lewym.
    Trzeba również uważać na strzałki które są wciśnięte w opcji Show.
    Zanim wciśniesz synchronizację będziesz widział w oknie niżej dokładnie co i w którą stronę jest kopiowane.

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Dzięki serdeczne. Sprawdzę u siebie w weekend. Jak nie będzie dobrze, to będę dręczył dalej

Domyślnie

Sprawdziłem robocopy i bardzo mi się spodobało. Szybko i bez "pudła" sporo opcji, które możemy sobie zapisać do pliku *.cmd i wykonywać go z poziomu zadań systemowych
    lub klikając na niego.
    Jest również do tego GUI (nakładka graficzna) dla słabo obeznanych z linią komend.
    Bardzo mnie cieszy, że jak dodam/usunę/zapiszę po edycji pliki po stronie "źródłowe" to przy następnym zadziałaniu te różnice będą uwzględnione i oba katalogi(źródłowy i docelowy) mam jednakowe.
    W skrócie programik robi dokładnie tego czego oczekuję
    Ustawiony mam start przy uruchamianiu systemu.

Żeby skorzystać z tego "dobrodziejstwa" należy zainstalować Windows Server 2003 Resource Kit Tools który można ściągnąć stąd
    Na tej stronie podane są na dole wymagania systemowe(przeczytać aby nie było niespodzianek) tego czegoś

Natomiast Robocopy GUI(nakładka graficzna) do ściągnięcia stąd

Wg mnie legalnie, szybko. Polecam dla ciut zaawansowanych z walką z "Okienkami"
    Ostatnio edytowane przez Jurecki ; 27-08-2010 o 14:31
    D90 | N35 1.8 G | N70-300 VR | SB-900 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurecki Zobacz posta
    Żeby skorzystać z tego "dobrodziejstwa" należy zainstalować Windows Server 2003 Resource Kit Tools który można ściągnąć stąd
    Na tej stronie podane są na dole wymagania systemowe(przeczytać aby nie było niespodzianek) tego czegoś
    może i fajny, ale
    The Windows Server 2003 Resource Kit Tools are not supported on 64-bit platforms.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    może i fajny, ale
    The Windows Server 2003 Resource Kit Tools are not supported on 64-bit platforms.
    Życie jest brutalne

Ale tak poważnie to dla 32 bitowców - a tych jest zapewne najwięcej - spoko maszynka do "mirrorowania"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurecki Zobacz posta
    Natomiast Robocopy GUI(nakładka graficzna) do ściągnięcia stąd
    http://technet.microsoft.com/en-us/m...spotlight.aspx
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Domyślnie

I znalazłem... FreeFileSync zaspokoi również 64 bit
    Tu download
    I chyba przy nim zostanę na jakiś czas

Domyślnie

a ja polecam Sync Now!

Domyślnie

Zrobiłem backup danych poprzez program dołączony do zakupionego dysku Samsunga - Samsung Auto - Backup i mam problem. Wszystkie pliki, które chciałem przeniosło, na przenośnym mają taką samą pojemność jak na pierwotnym, tyle że niczego nie mogę otworzyć. Czy to plik tekstowy, muzyczny, czy graficzny, w każdym przypadku wyskakuje coś w stylu "nieznany format pliku", nawet jeśli ponownie przeniosę to na komputer. Gdy wrzucę coś z komputera na dysk metodą "przenieś" bez problemu mogę to otworzyć, więc coś nie tak z użytkowaniem tego programu.
    Spotkał się ktoś z czymś takim? Od razu zapytam o inne programy do backupu, możliwe że od ostatnich postów w tym wątku pojawiło się coś ciekawego i nowego

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów