Szukaj
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Prędzej robocopy: http://ss64.com/nt/robocopy.html
Bezpośrednio w programie nie, ale można użyć Harmonogram Zadań: http://www.pchell.com/support/synctoy.shtml
Mcl, jak bobry kocham, masz rację. Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia co kierowało kolegami z MS, ale trzeba przyznać, że zachowanie tego programu w trybie "echo" jest pos**ne.
Nawiążę do TC - spróbowałem synchronizować pliki z archiwum zdjęciowego na zewnętrzny dysk. Musiałem przerwać ten proces bo wydawało mi się, że nie ma końca. Najpierw porównywał wszystko, zdjęcie po zdjęciu... a gdzie tu mówić o synchronizacji? Czy on tak robi za każdym backupowaniem, czy tylko za pierwszym razem. Zniechęciłem się nieco...
Nie wiem. Mam po polsku
Z menu "polecenia" wybrałem "synchronizuj katalogi". Po lewej dysk na kompie, po prawej zewnętrzny. Potem klikam "porównaj" z włączonym "asymetrycznie"... i zaczyna się jazda![]()
Powinno wyglądać tak.
Przy asymetrycznym trzeba uważać bo kasuje w prawym oknie to czego nie ma w lewym.
Trzeba również uważać na strzałki które są wciśnięte w opcji Show.
Zanim wciśniesz synchronizację będziesz widział w oknie niżej dokładnie co i w którą stronę jest kopiowane.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Sprawdziłem robocopy i bardzo mi się spodobało. Szybko i bez "pudła" sporo opcji, które możemy sobie zapisać do pliku *.cmd i wykonywać go z poziomu zadań systemowych
lub klikając na niego.
Jest również do tego GUI (nakładka graficzna) dla słabo obeznanych z linią komend.
Bardzo mnie cieszy, że jak dodam/usunę/zapiszę po edycji pliki po stronie "źródłowe" to przy następnym zadziałaniu te różnice będą uwzględnione i oba katalogi(źródłowy i docelowy) mam jednakowe.
W skrócie programik robi dokładnie tego czego oczekuję![]()
Ustawiony mam start przy uruchamianiu systemu.
Żeby skorzystać z tego "dobrodziejstwa" należy zainstalować Windows Server 2003 Resource Kit Tools który można ściągnąć stąd
Na tej stronie podane są na dole wymagania systemowe(przeczytać aby nie było niespodzianek) tego czegoś
Natomiast Robocopy GUI(nakładka graficzna) do ściągnięcia stąd
Wg mnie legalnie, szybko. Polecam dla ciut zaawansowanych z walką z "Okienkami"
Ostatnio edytowane przez Jurecki ; 27-08-2010 o 14:31
D90 | N35 1.8 G | N70-300 VR | SB-900 |
Skontaktuj się z nami