Close

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 150

Wątek: Cos sredniego

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trezrrr Zobacz posta
    A jak humory typu naciąganie-migawki-na-3-razy?
    Jak wygląda matówka? W pentaconach nic nie widać..
    Jesli chodzi o pierwsze to nie wiem o czym mowisz za bardzo Jesli o matowke, o niebo lepsza niz w pentaconie nie to co w Hasselbladzie ale calkiem przyjemna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Jesli chodzi o pierwsze to nie wiem o czym mowisz za bardzo
    To dobrze. Ja mam starego pentacona w szufladzie i do niego porównuję.

Domyślnie

trezrrr, a nie prościej upolować samego Arsata i podpiąć pod Mamiyę? Masz przyjemną puszkę, adapter już kupiony, a szkiełko taniusie.

Domyślnie

Jasne, ale chodzi mi głównie o kwadrat. Szkło oczywiście podepnę też pod mamiyę.

Domyślnie

Jasne, ale chodzi mi głównie o kwadrat. Szkło oczywiście podepnę też pod mamiyę.
    A możesz napisać jak to działa? Znaczy mocno problematyczna jest współpraca? Brak popychacza przesłony mocno daje się we znaki w takim rozwiązaniu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    PS. dla nie znajacych, kwadraty sa z Araxa - http://www.marcintwardowski.com
    Wow.
    Zupełnie nie obchodzi mnie czym robi zdjęcia .

Domyślnie

Wygląda toto tak:
    http://allegro.pl/adapter-mamiya-645...658290307.html

Popychacza przysłony nie ma (tzn. nie działa), przysłonę przymykam manualnie (przełącznik na obiektywie). Przy przysłonach do 5.6 - 8 nie ma w ogóle problemu, a powyżej 11 najpierw łapię kadr, później domykam przysłonę. Można łapać ostrość normalnie, na rastrze widać ją w miarę ok, ale klin czernieje i przeszkadza.

Poza tym problemów nie ma. Kont widzenia jak w psixie, ostrość łapie normalnie w całym zakresie, pasuje dobrze, nie lata, szkło (nawet sonnar 180 - wielki i ciężki kloc) trzyma się body, działa pomiar światła (nikon też kiedyś do tego dojdzie ).
    Ostatnio edytowane przez Gundrum ; 01-07-2011 o 20:59

Domyślnie

o jeżu kolczasty... to ja chyba na jebaju zamówię... 1/3 ceny allegrowej łącznie z wysyłką.
    Popychacza przysłony nie ma (tzn. nie działa), przysłonę przymykam manualnie (przełącznik na obiektywie). Przy przysłonach do 5.6 - 8 nie ma w ogóle problemu, a powyżej 11 najpierw łapię kadr, później domykam przysłonę. Można łapać ostrość normalnie, na rastrze widać ją w miarę ok, ale klin czernieje i przeszkadza.

Poza tym problemów nie ma. Kont widzenia jak w psixie, ostrość łapie normalnie w całym zakresie, pasuje dobrze, nie lata, szkło (nawet sonnar 180 - wielki i ciężki kloc) trzyma się body, działa pomiar światła (nikon też kiedyś do tego dojdzie ).
    Dzięki za wszystkie informacje. Czyli popróbować można, nie powinno być niespodziewajek żadnych...

Domyślnie

Nie zauważyłem ceny Ja kupiłem mój za jakieś 50zł.

Domyślnie

Kont widzenia jak w psixie,
    Przybądź mścicielu!
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów