Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Małe rozlewisko

Witam,
    są to moje 1wsze zdjęcia dane pod krytykę, dopiero raczkuje ale czekam na opinie. Poprosił bym od razu bez nokautu.
    1.

2.

Wiem że na obydwu nie ma nieba, nie ten dzień i zapewne nie ta pora na cyknięcie.
    Ostatnio edytowane przez pokora ; 29-06-2011 o 17:32

Domyślnie

"...nie ma niczego", jak powiedziałby klasyk.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Ratunkiem byłby filtr połówkowy lub przynajmniej polaryzacyjny...

PS
    Chyba po raz pierwszy na forum jako rozwiązanie podałem użycie sprzętu a nie pomysłowości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pokora Zobacz posta
    ]

Wiem że na obydwu nie ma nieba, nie ten dzień i zapewne nie ta pora na cyknięcie.
    Podstawowym czynnikiem który decyduje o tym czy zdjęcie będzie udane, czy tez nie, jest pora dnia, ponieważ w zależności od niej zastaniemy różne światło. Założę się, że gdybyś zdjęcie zrobił o świcie bądź przed zachodem, nawet bez obróbki (której tu ewidentnie brakuje) wyglądało by o niebo lepiej od zaprezentowanego przez Ciebie.

Poczytaj o świetle, złotej godzinie.
    Kadry również nie sa najmocniejsze więc poczytaj i o tym- przede wszystkim trzymaj pion i szukaj mocnych punktów. Zapoznaj się z filtrami połówkowymi. Jeśli nie masz takich poczytaj jak stworzyć taki filtr w programie graficznym. Koniecznie zaopatrz się w filtr polaryzacyjny.

Generalnie każdy na tym forum zaliczał lżejszy bądź cięższy KO

Aha, oczywiście witamy na formum.
    D90, 18-105 VR + dodatki

http://stachers.flog.pl/pf/

Domyślnie

Dziekuje, oczywiscie zaopatrze sie w "sprzet" i biore sie za czytanie. Zapewne powroce za jakis czas z kadrami z tego miejsca, ktore poddam pod opinie.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Dziś troszeczkę poczytałem, dowiedziałem sie co nie co, a co sądzicie o tym samym zdjęciu ale troszkę inaczej (ucze sie dopiero a Photoshop to puki co czysta magia) postanowiłem posiedzieć troszke i oto moje dzisiejsze wypociny...

A jednak z nieba udało sie wyciągnąć co nieco. Czekam na kolejne wskazówki a tymczasem biore sie za dalszą naukę.

Pozdrawiam

Domyślnie

Jak sam widzisz idzie ku lepszemu. Uważaj jednak aby nie wylać dziecka z kąpielą bo każdy kija ma dwa końce. A naocznym dowodem są wierzchołki drzew.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    ... A naocznym dowodem są wierzchołki drzew.
    Wiem o wierzchołkach, siedziałem i siedziałem ale nie wiem jak je poprawić, bo albo w jedną stronę albo w 2gą zawsze ohydnie to wyglądało. Ale uczymy sie dalej a najlepiej na błędach.

Domyślnie

A mogę wiedzieć na czym to poprawiasz? Chodzi mi o program.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avenarius Zobacz posta
    A mogę wiedzieć na czym to poprawiasz? Chodzi mi o program.
    Program jakiego używam puki co to Lightroom 3, po woli się będę szykował aby usiąść do Photoshop`a, ale musze popracować nad samymi kadrami puki co.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów