Szukaj
"...nie ma niczego", jak powiedziałby klasyk.
Pozdrawiam!
Ratunkiem byłby filtr połówkowy lub przynajmniej polaryzacyjny...
PS
Chyba po raz pierwszy na forum jako rozwiązanie podałem użycie sprzętu a nie pomysłowości.
Podstawowym czynnikiem który decyduje o tym czy zdjęcie będzie udane, czy tez nie, jest pora dnia, ponieważ w zależności od niej zastaniemy różne światło. Założę się, że gdybyś zdjęcie zrobił o świcie bądź przed zachodem, nawet bez obróbki (której tu ewidentnie brakuje) wyglądało by o niebo lepiej od zaprezentowanego przez Ciebie.
Poczytaj o świetle, złotej godzinie.
Kadry również nie sa najmocniejsze więc poczytaj i o tym- przede wszystkim trzymaj pion i szukaj mocnych punktów. Zapoznaj się z filtrami połówkowymi. Jeśli nie masz takich poczytaj jak stworzyć taki filtr w programie graficznym. Koniecznie zaopatrz się w filtr polaryzacyjny.
Generalnie każdy na tym forum zaliczał lżejszy bądź cięższy KO![]()
Aha, oczywiście witamy na formum.
Dziekuje, oczywiscie zaopatrze sie w "sprzet" i biore sie za czytanie. Zapewne powroce za jakis czas z kadrami z tego miejsca, ktore poddam pod opinie.
Pozdrawiam
Dziś troszeczkę poczytałem, dowiedziałem sie co nie co, a co sądzicie o tym samym zdjęciu ale troszkę inaczej (ucze sie dopiero a Photoshop to puki co czysta magia) postanowiłem posiedzieć troszke i oto moje dzisiejsze wypociny...
A jednak z nieba udało sie wyciągnąć co nieco. Czekam na kolejne wskazówki a tymczasem biore sie za dalszą naukę.
Pozdrawiam
Jak sam widzisz idzie ku lepszemu. Uważaj jednak aby nie wylać dziecka z kąpielą bo każdy kija ma dwa końce. A naocznym dowodem są wierzchołki drzew.
A mogę wiedzieć na czym to poprawiasz? Chodzi mi o program.
Pozdrawiam!
Skontaktuj się z nami