Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Mt. Merapi

Domyślnie

Zdjęcie mi sie podoba ma fajny klimat, pomimo takiej wielkiej białej plamy słonecznej.
    Jak się robi zdjęcia z takim olbrzymim przepałem i blikami tak żeby się podobały sporej cześć widowni ?

p.s Zdjęcie znacznie przekracza rozmiar regulaminowy, małej odchyłki bym się nie czepiał ale nie ogarniam go w całości na monitorze.

conik
    Gość

Domyślnie

Wychodze z zalozenia ze zarowno przepalone walory koloru czy tez bliki spowodowane optyka sa naturalnymi sprawami ktore moga sie pojawic na zdjeciu i to ze w towarzystwie Merapi pojawil sie wybuch nuklearny jak to ktorys z was ciekawie zauwazyl bylo calkiem swiadomym zabiegiem tak samo jak swiadomie poprzez skierowanie obiektywu w odpowiednie miejsce zostal spowodowany blik w prawym dolnym rogu ktory jest naturalna opozycja dla silnego zrodla swiatla...z reszta nie musze tego tlumaczyc bo wiadomo jak powstaja bliki. Mam rowniez kadry bez slonca i bez blikow czyli dla niektorych "bez wad"...dla mnie sa po prostu malo ciekawe...ot i wszystko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    Wychodze z zalozenia ze zarowno przepalone walory koloru czy tez bliki spowodowane optyka sa naturalnymi sprawami ktore moga sie pojawic na zdjeciu i to ze w towarzystwie Merapi pojawil sie wybuch nuklearny jak to ktorys z was ciekawie zauwazyl bylo calkiem swiadomym zabiegiem tak samo jak swiadomie poprzez skierowanie obiektywu w odpowiednie miejsce zostal spowodowany blik w prawym dolnym rogu ktory jest naturalna opozycja dla silnego zrodla swiatla...z reszta nie musze tego tlumaczyc bo wiadomo jak powstaja bliki. Mam rowniez kadry bez slonca i bez blikow czyli dla niektorych "bez wad"...dla mnie sa po prostu malo ciekawe...ot i wszystko.
    Ciekawa wizja.....coz, bliki to bledy optyki a przepal to przepal....nie poradziles sobie ze swiatlem.

Domyślnie

Techniczną doskonałość to my ze szwagrem w drugiej klasie podstawówki mieliśmy Świadomego wyzwalania migawki nadal się uczymy. Już wiemy jak, nie wiemy jeszcze po co ale już książkowej doskonałości się wystrzegamy.
    Bo takie zdjęcia są sterylne, bo nic przekazują, ot ładna focia z gatunku tu byliśmy.

conik, gratulacje, bardzo dobre zdjęcie. Wszelkie środki wykorzystane, emocje dołożone, jest wszystko, jest bardzo dobrze

Domyślnie

Chm, gdyby nie komentarze wytykające całą listę błędów to pewnie bym na nie nie zwrócił uwagi - zostałem kompletnie zaczarowany tym fantastycznym widokiem. I nie rusza mnie wybuch atomowy i atomowy blik - jestem na tak
    D300, + 35/2 + 180/2.8 + 60/2.8 +T12-24

Domyślnie

polemika jak to w krajobrazie, niestety.
    ja olewam przepały, nieostrości, blikowanie, szumy, nieodpowiednia porę, słońce w kadrze lub nie i inne duperele którymi zapewne część się niezdrowo podnieca. Nie te elementy jak dla mnie świadcza czy zdjęcie jest dobre czy też nie.
    A Zdjęcie wulkanu jest dla mnie dobrym zdjęciem i tyle. A nuklearna kula z blikiem ani mnie ziebi ani grzeje

Domyślnie

jak widze co dzial to inna lista rzeczy krotych zdjecie nie moze zawierac zeby bylo uznane za dobre
    szkoda tylko ze nikt nie patrzy juz na samo zdjecie a to jej poprostu bardzo dobre
    Road to Manila

Domyślnie

Bardzo dobre by bylo gdyby ciac ponizej wulkanu w kwadrat i pokazac te piekne cienie na mgielce.....teraz to jest zdjecie pieknego miejsca ktore by zrobil pierwszy lepszy wlasciciel lustrzanki.
    To tak jak by w dziale portret pokazac zdjecie pstrykniete z ukrycia pieknej kobiecie......co z tego, ze piekna jak swiatlo do bani, poza do bani, mina do bani.......zastanowcie sie, to zdjecie jest tylko zrobione w pieknym miejscu i w pieknym momencie, jednak gdyby sie przylozyc w momencie wciskania spustu to moglo by byc topowe zdjecie a tak jest ladne, ale spaprane technicznie.
    Nie ma co sie madrzyc bo w innych dzialach tez sie patrzy an technikalia, tutaj technika lezy i kwiczy.....

Domyślnie

Bardzo dobre by bylo gdyby ciac ponizej wulkanu w kwadrat i pokazac te piekne cienie na mgielce.....
    Pełna zgoda z Grzesiem...a tytuł byłby...np: "U podnóża Mt.Merapi..."
    Forum jest od wyrażania różnych opinii,więc mz...swiatełko wygrało,tym razem...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów