Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Magiczna biała ramka

Witam serdecznie proszę o podpowiedź jak zrobić akcje z technicznego pkt. Do zdjęcia muszę dodać 0,5 cm ramkę. Niestety lab dodaje ją ale niejako do wewnątrz zdjęcia co wiadomym jest zasłoni mi istotne szczegóły. Czy w takim razie zrobić akcję. Stworzyć nowy dokument o wymiarach 15,2-21 i do niego wkleić zdjęcie tak aby powstała biała ramka? Tylko ze jest problem z umiejscowieniem zdjęcia dokładnie każdego tak samo. A po drugie muszę chyba wcześniej skadrować zdjęcie aby mieściło się w nowym dokumencie. I jak zrobić aby z automatu zdjęcie było po środku nowego dokumentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Witam serdecznie proszę o podpowiedź jak zrobić akcje z technicznego pkt. Do zdjęcia muszę dodać 0,5 cm ramkę. Niestety lab dodaje ją ale niejako do wewnątrz zdjęcia co wiadomym jest zasłoni mi istotne szczegóły. Czy w takim razie zrobić akcję. Stworzyć nowy dokument o wymiarach 15,2-21 i do niego wkleić zdjęcie tak aby powstała biała ramka? Tylko ze jest problem z umiejscowieniem zdjęcia dokładnie każdego tak samo. A po drugie muszę chyba wcześniej skadrować zdjęcie aby mieściło się w nowym dokumencie. I jak zrobić aby z automatu zdjęcie było po środku nowego dokumentu.
    Witam.

cyt.
    "Niestety lab dodaje ją ale niejako do wewnątrz zdjęcia co wiadomym jest zasłoni mi istotne szczegóły".

Jesteś pewien że utracisz cokolwiek z fotografii?
    Dziwne - lab dodając ramkę, powiedzmy zmniejsza zdjęcie o jej grubość ale nic nie usuwa. Przynajmniej tam gdzie ja oddaję fotki .

Pozdrawiam.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Dla świętego spokoju tworze nowy dokument 15,2 x 21 cm. Zdjęcie kadruje na wymiar 14,7 x 20,5 cm wyostrzam i wklejam do wcześniej utworzonego dokumentu. I oddaję do labu z myślą że wszystko powinno być dobrze.

Domyślnie

Ja bym tak nie kombinował, tylko znalazł lab który nic mi nie bedzie przycinał.
    Wtedy zmniejszasz zdjęcie do wymaganego rozmiaru, dodajesz ramkę jaką chcesz i wysyłasz do labu.
    Ze swej strony polecam www.labpolska.pl
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Ja bym tak nie kombinował, tylko znalazł lab który nic mi nie bedzie przycinał.
    Wtedy zmniejszasz zdjęcie do wymaganego rozmiaru, dodajesz ramkę jaką chcesz i wysyłasz do labu.
    Ze swej strony polecam www.labpolska.pl
    Ale to właśnie o labpolska chodzi. Kadrując zdjęcie na wymiar jaki mnie interesuje to pracownik labu doda ramkę ale wtedy zdjęcie delikatnie pomniejszy co na pewno odbije się na ostrości w jakimś tam niewielkim stopniu.

Domyślnie

Ale jeżeli dodasz ramkę i wyslesz zdjęcia w takim formacie jakim chcesz to nic ne będą Ci zmniejszać, tak mi się wydaje bynajmniej

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

No to napisałem o tym przed Twoim postem. Tylko, że ja to chce zrobić w akcji i w taki sposób. To mi odpisałeś że Ty byś tak nie kombinował. Chyba ze ja czegoś nie rozumiem.

Domyślnie

Se pogadali
    być może ja coś nie kontaktuję, wszystko możliwe
    Robisz akcję, zmniejszasz zdjęcie dodajesz ramkę i wysyłasz do labu, więc w labie nic już nie dodają czyli nie zmniejszą Ci zdjęcia, chyba że faktycznie nie zakumałem o co chodzi i wtedy już nic się nie odzywam aby bardziej nie mieszać

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Na trzeźwo niektóre rzeczy trudno ogarnąć Ramkę dodam poprzez Alt Ctrl C I tyle w temacie. Dzieki za pomoc

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Nie, to sie robi nastepujaco: wymiar Z ramka ma wynosic (jesli zakladamy ten format) 15x21 cm i DO TEgo zaznaczamy laborantowi aby zrobil odbitke BEZ obcinania, czyli pelny kadr. Oni zawsze obcinaja ... Pozdro

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów