Close

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 90

Wątek: Pentax Q

Domyślnie

Ten aparat jest dla kogoś kto się nie orientuje w temacie wielkość matrycy a ocenia aparat po wyglądzie. Więc taki klient pomyśli, że mniejszy od NEXa retro jak Fuji X100 wymienna optyka jak w lustrzance a cena i rozmiar jak kompakt= wszystko co najlepsze ze wszystkich aparatów w przystępnej cenie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Wielkość matrycy = wielkość szkieł, pewnie o to chodziło.
    Co z tego że nex ma apsc, coś innego niz naleśnik powoduje znaaaczny wzrost gabarytów ( dlatego m.in. sprzedałem)
    Zobaczcie Ricoha GXR - dla mnie fajne rozwiązanie - chcesz kopaktowość zakładasz moduł np S10 ( standard zoom + matryca 1/6) lub P10 (mega zoom + matryca 2.3)

Domyślnie

Ponad 12.4 mln pikseli na 1/2.3" matrycy i w ohydnej obudowie i to za 800 dolców ???... ktoś chyba upadł na głowe w tym Pentaxie
    D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro

Domyślnie

Wygląda na to, że w końcu pojawił się aparat, do którego można podpiąć obiektywy z mocowaniem D (D-mount), które mają wielu miłośników, a dotychczas były praktycznie bezużyteczne.
    Ostatnio edytowane przez axer ; 23-06-2011 o 14:10
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elarco Zobacz posta
    Ponad 12.4 mln pikseli na 1/2.3" matrycy i w ohydnej obudowie i to za 800 dolców ???... ktoś chyba upadł na głowe w tym Pentaxie
    Co w tej obudowie tak ohydnego ?
    -----------
    Pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Dla mnie wszystko ale to kwestia gustu rzecz jasna

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troit Zobacz posta
    "Rozmiar jest dla mnie zaletą kompakta"

Na pewno nie rozmiar matrycy. Przy tych wymiarach będzie wymiatać. Hybryda wydaje się uczciwsza intelektualnie
    A gdzie napisalem, ze rozmiar matrycy kompakta jest zaleta? Jak zwykle cos przeczytamy, ale zeby to zrozumiec, to juz nie laska...

Domyślnie

Photoartbox: bez wycieczek osobistych
    Napisałem "Na pewno nie rozmiar matrycy" dodając to do twojej wypowiedzi. Zamiast wypisywać głupoty sam staraj się czytać ze zrozumieniem
    a sam system wygląda na żart priomaprilisowy raczej
    Ostatnio edytowane przez Troit ; 23-06-2011 o 16:21

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Photoartbox: bez wycieczek osobistych
    Napisałem "Na pewno nie rozmiar matrycy" dodając to do twojej wypowiedzi. Zamiast wypisywać głupoty sam staraj się czytać ze zrozumieniem
    a sam system wygląda na żart priomaprilisowy raczej
    Nie wypisuje glupot, nie widze rowniez w mojej wypowiedzi wycieczek osobistych. Proponuje w takim razie, nauczyc sie lepiej wyrazac swoje mysli slowem pisanym, w innym przypadku taki sposob cytowania i dopisywanie do tego swoich wnioskow moze prowadzic do konfliktu.

Domyślnie

... a sam system wygląda na żart priomaprilisowy raczej
    hehe też tak pomyślałem na początku, ale przecież chlopaki z Pentaxa musieli to jakoś rozkminic wcześniej i skoro coś takiego powstało to musi to mieć swoją nisze rynkową i na pewno chętni się znajdą...
    poczekajmy na pierwsze zdjęcia z tego brzydkiego kaczątka
    chociaż ja, czy bym się kierował sercem czy rozumem, rewelacji się nie spodziewam

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów