Ja tylko podałem informacyjnie, dużo ludzi z forum mieszka na wyspach jak i również ma znajomych którzy może przypadkiem jadą do Polski![]()
Szukaj
Ja tylko podałem informacyjnie, dużo ludzi z forum mieszka na wyspach jak i również ma znajomych którzy może przypadkiem jadą do Polski![]()
Fx
A czy może ktoś ma jakieś doświadczenia z tabletami Hanvon.
Pozdrawiam Tadeusz.
FB
no ale z drugiej strony co to za zaklocenia
ja mam wersje BT, komp laczy sie z netem przez wifi, a na dodatek obok tabletu lezy komorka ktora jest ponadto rowniez polaczona non stop przez wifi... nic mi BT nie zakloca i chodzi bezproblemowo
sprawa druga tabletu w wersji BT mozna uzywac dokaldnie tak samo jak kablowego (znaczy chodzi po kablu tak samo jak zwykly kablowy) wiec de facto wybirajac wersje BT nic sie nie traci
tydzien mialem wersje kablowa, teraz mam wersje BT - glownie z powodu wygody, jak nie obrabiam fot z uzyciem tableta to lezy sobie gdzies tam na polce i nie musze za kazdym razem
jak biore bawic sie w podpinanie itd. (mniej kabli na biurku)
Ostatnio edytowane przez kichu ; 07-02-2011 o 20:06
ps. przytuliłbym takiego intuosa4, najlepiej ubranego w lr3...![]()
d300
pracowałem w firmie na tablecie bezprzewodowym który miał baterie, tzreba zawsze mieć coś w zapasie bo będziecie przeklinać , dlatego do domku sam sobie kupiłem intuosa4 w wersji z kabelkiem-problemu z bateriami zero, działa wyśmienicie aha kupujcie wersje "wide' a nie 4/3 do zdjęc jest wygodniejszy.
Odświeżę nieco temat. Przymierzam się do zakupu Wacom Intuos4 M lub S. I tak się zastanawiam. Pracuję na dwóch monitorach. Jak się pracuje tabletem przy takiej powierzchni ekranowej? Czy jest możliwość żeby powierzchnia tabletu pokrywała tylko jeden ekran, a mysz dwa monitory? Czy po prostu z takiego A5 robi się po prostu nagle połowa co by oznaczało, że eSka stałby się tabletem dotykowym z laptopa.
Obszar tabletu mozesz tak skonfigurowac, aby:
1. pokrywal obydwa monitory (wtedy oczywiscie wystepuje nieproporcjonalne skalowanie ruchu pisakiem na ruch kursora),
2. jego fragment stanowil proporcjonalne odzwierciedlenie powierzchni obydwu ekranow,
3. caly umozliwial Ci przenoszenie polozenia pisaka na wybrany obszar z obydwu ekranow.
Wszystko to oczywiscie mozesz zrobic w zaleznosci od tego, jaki program jest aktywny.
Ja mam rozwiazane to w ten sposob, ze standardowo caly tablet jest zmapowany na powierzchnie calego pulpitu (ze nieproporcjonalnie, to nie przeszkadza -- zreszta rzadko uzywam tabletu do czego innego niz retusz). Kiedy jednak aktywny jest Photoshop, to obszar tabletu (16:10 czy tam 16:9) jest zmapowany na powierzchnie ekranu z jednego monitora (tego, na ktorym obrabiam samo zdjecie) i kawalek drugiego, na ktorym mam palety. Tak ladnie przypasilo, bo ekrany mam 4:3, a nie panoramy. Jesli Twoje sa 16:9, to bedziesz mial raczej problem, zeby sensownie wykorzystac cala powierzchnie obydwu monitorow...
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Skontaktuj się z nami