Close

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 97 z 97

Wątek: Jaki tablet

Domyślnie

Czyli najsensowniej będzie kupić rozmiar M. A monitory mam oba panoramiczne ale różnią się nieco rozmiarem.
    STIG nie do końca rozumiem o co chodzi w punkcie 3(3. caly umozliwial Ci przenoszenie polozenia pisaka na wybrany obszar z obydwu ekranow.)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek Bielski Zobacz posta
    Czyli najsensowniej będzie kupić rozmiar M. A monitory mam oba panoramiczne ale różnią się nieco rozmiarem
    Jesli rowniez iloscia pikseli, to juz w ogole bedziesz mial nieprzyjemnie...

STIG nie do końca rozumiem o co chodzi w punkcie 3(3. caly umozliwial Ci przenoszenie polozenia pisaka na wybrany obszar z obydwu ekranow.)
    Tak na szybko, przyklady:

Czerwony to oczywiscie powierzchnia robocza tabletu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Bardzo fajnie to przedstawiłeś. A pixeli mam po tyle samo. Raz jeszcze dzięki.

Domyślnie

Jeszcze zapytam jak długo oswajaliście się z używaniem tabletu. Ponoć trzeba się namęczyć w pierwszym tygodniu.

Domyślnie

Jeszcze zapytam jak długo oswajaliście się z używaniem tabletu. Ponoć trzeba się namęczyć w pierwszym tygodniu.
    Eee... Mi tam zajelo doslownie kilka minut. Wazne, zeby sobie na sile nie utrudniac. Jak nie bedzie Ci lezal do obslugi systemu czy innych aplikacji, to nie ma sie co zmuszac. Ja sobie odpuscilem, bo mimo wszystko w ikonki, klika mi sie szybciej, wygodniej i precyzyjniej za pomoca myszki niz piora. Dlatego tablet laduje na kolanach tylko wtedy, kiedy naprawde jest potrzebny (w zasadzie tylko podczas precyzyjnego i/lub dlugotrwalego retuszu zdjec).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ja przez pierwszy tydzień odłączyłem całkowicie myszkę i z tabletem oswoiłem się prędziusio Teraz podobnie jak stig - używam tylko do poważniejszych robótek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Obszar tabletu mozesz tak skonfigurowac, aby:
    1. pokrywal obydwa monitory
    2. jego fragment stanowil proporcjonalne odzwierciedlenie powierzchni obydwu ekranow,
    3. caly umozliwial Ci przenoszenie polozenia pisaka na wybrany obszar z obydwu ekranow.
    Wszystko to oczywiscie mozesz zrobic w zaleznosci od tego, jaki program jest aktywny.
    Jest jeszcze opcja 4 - wyłączyć mapowanie i pracować w trybie myszy. Przy 2 monitorach to mi najbardziej podpasiło. No ale ja z tych dziwnych, co to nie lubią stanowisk wielomonitorowych, więc szybko zarzuciłem takie zabawy.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów