Close

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 97

Wątek: Jaki tablet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz posta
    A powiedzcie mi czy wersja wireless śmiga tak samo jak wersja na kablu ? Bo tu http://eu.shop.wacom.eu/ znalazłem taki zestaw ..
    Nie polecam Ci tego bezkabelkowego. Przy jakimkolwiek zakłóceniu komunikacji będziesz na maksa wkurzony że Ci narzędzie skacze. Słyszałem takie opinie od doświadczonych kolegów. No i BT zestawia się nie tak żwawo jak np połączenie radiowe klawiatur czy myszy nie opartych o BT. Tablet to raczej stacjonarne ustrojstwo więc ten kabel aż tak uciążliwy nie jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Nie polecam Ci tego bezkabelkowego. Przy jakimkolwiek zakłóceniu komunikacji będziesz na maksa wkurzony że Ci narzędzie skacze. Słyszałem takie opinie od doświadczonych kolegów. No i BT zestawia się nie tak żwawo jak np połączenie radiowe klawiatur czy myszy nie opartych o BT. Tablet to raczej stacjonarne ustrojstwo więc ten kabel aż tak uciążliwy nie jest.
    Jak dla mnie to fikcja literacka. Jesli chodzi o plynnosc operowania tablet chodzi dokladnie tak samo jak wersja kabelkowa, co wiecej model BT mozna normalnie podpiac przez kabel USB i chodzi jako zwykly przewodowy... takze mamy de facto 2w1. Te kwestie porywnywalem wielokrotnie. Polaczenie zestawia sie w ciagu 2 sekund od wlaczenia... komp/soft od Bluetooth widzi go jako normalna mysz... a za cala funkcjonalnosc tabletowa odpowiada soft Wacoma.

Jedyne nieznaczne opoznienie w porownaniu do kabla zwiazane z praca na BT wystepuje w sytuacji o jakies pisalem dwa posty wyzej. Ale to jest niuans.

W kwestii samego Bluetooth mam dongla do kompa stacjonarnego, ktorego obsluguja Win7 bez koniecznosci instalowania dodatkowego softu... i taki rozwiazanie, z tego co czytalem na ich forum Wacom poleca.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 13-01-2011 o 10:56

Domyślnie

kichu, A jak jest z zasilaniem? Jak wygląda bateria i czas pracy na niej?
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    Jak dla mnie to fikcja literacka. Jesli chodzi o plynnosc operowania tablet chodzi dokladnie tak samo jak wersja kabelkowa, co wiecej model BT mozna normalnie podpiac przez kabel USB i chodzi jako zwykly przewodowy... takze mamy de facto 2w1. Te kwestie porywnywalem wielokrotnie. Polaczenie zestawia sie w ciagu 2 sekund od wlaczenia... komp/soft od Bluetooth widzi go jako normalna mysz... a za cala funkcjonalnosc tabletowa odpowiada soft Wacoma.

Jedyne nieznaczne opoznienie w porownaniu do kabla zwiazane z praca na BT wystepuje w sytuacji o jakies pisalem dwa posty wyzej. Ale to jest niuans.

W kwestii samego Bluetooth mam dongla do kompa stacjonarnego, ktorego obsluguja Win7 bez koniecznosci instalowania dodatkowego softu... i taki rozwiazanie, z tego co czytalem na ich forum Wacom poleca.
    Robię w urządzeniach pracujących na BT i jak dla mnie to fikcja nie jest. Ale szanuję Twoje zdanie oparte na Twoich doświadczeniach.

Domyślnie

Mam problem z pisaniem tekstów na tablecie. Win7 w standardzie ma programik do pisania i wstawiania tekstu. Jakiś tam taki prosty. Po napisaniu tekstu programik raczej dobrze rozpoznaje litery, ale za cholerę nie mogę wstawić wpisanego tekstu. Po kliknięciu przycisku "Wstaw" wpisany, rozpoznany wyraz znika, a w miejscu kursora np w Wordzie nic się nie dzieje. Czy coś jeszcze trzeba włączyć???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No, jesli nie dziala, to bankowo nie wybrales oczekiwanego sposobu sterowania naciskiem. Do wyboru jest "Opacity", "Size" i "Opacity and Size".
    Wkońcu miałem chwilę i się znalazło, dzięki
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

W UK znalazłem fajna cenę na zestaw LR3+Intuos4 http://www.cancomuk.com/Special-Offe...-PTK-640PSL-EN zamówiłem i potwierdzę jak dojdzie czy wszystko OK
    Fx

Domyślnie

W Polsce ten sam zestaw można mieć jakąś stówkę drożej. Z tutejszą gwarancją, bez/z niższymi kosztami wysyłki (dla tych co mieszkają tutaj).
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

E tam drożej - ja za swój zapłaciłem 1499
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Podręczny kalkulator kursów (nie chce mi się sprawdzać dokładnych cen sprzedaży funta) wycenił mi brytyjską ofertę na 1.419,55 zł, więc niby cośtam taniej jest (jeśli tylko zapomnimy na chwilę o kosztach wysyłki).
    I'm one of those bad things that happen to good people

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów