Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Oszczędny w słowach Awatar kamilkamien
    Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie dziurawy problem

Do wszystkich kierowców ubezpieczycieli i osób mających styczność z tematem odszkodowań Wczoraj na pewnej powiatowej drodze wpadłem w dziurę samochodem Oczywiście wszystko było oznakowane znakami pionowymi, że ograniczenie do 40 i że wyboje jednak stan nawierzchni nie pozwalał na jazdę więcej jak 20km/h Chcąc ominąć jednej wyrwy wpadłem w kolejną i zblokowała mi się kierownica. Ani w lewo ani w prawo. Coś się sklinowało i basta... Po kilku próbach odzyskałem władze w kierownicy i odjechałem na pobocze lecz czuje tarcie i opór w kierownicy. Wezwałem policję i kazałem spisac notakę z tego przypadku. Dodatkowo zostały zrobione zdjęcia tej niesamowicie skandalicznej nawierzchni.
    Dzisiaj byłem u mechanika i powiedział, że uszkodzona jest maglownica w układzie kierowniczym i koszt to ok 1tyś zł. Jak mogę starać się o odszkodowanie i jakie mam prawdopodobieństwo, że dostane złotówkę odszkodowania...
    Proszę o praktyczne porady!
    Pierdoły z żółtymi oznaczeniami i jakieś tam światło studyjne...

Domyślnie

w zeszlym roku wpadlem w dziure i uszkodzilem opone oraz felge, wezwalem policje, zrobilem dokumentacje fotograficzna, pozbieralem faktury za nowe opony, za serwis, poszedlem do zarzadu drog i zieleni po formularz ubezpieczeniowy. Wszystko zapakowalem w koperte i odeslalem do ubezpieczyciela drogi ( w tym wypadku byla to Warta ), chwila moment i dostalem wyplacone odszkodowanie CO DO GROSZA w/g wartosci na fakturach.
    500px.com/kubasikorski

Domyślnie

Jest początek roku, więc prawdopodobieństwo zwrotu kosztów od ubezpieczyciela jest bardzo duże. Z całą dokumentacją (kopiami poświadczonymi) zwróć (oficjalnie i na piśmie z potwierdzeniem otrzymania) się do administratora drogi (Zarząd Dróg Powiatowych w Twoim przypadku). Od nich najprawdopodobnie dostaniesz namiar na ubezpieczyciela, który "załatwi" resztę spraw.
    Gorzej jest w przypadkach szkód "złapanych" pod koniec roku. Często ubezpieczyciel ubezpiecza do konkretnej kwoty w danym roku i po jej wyczerpaniu trzeba się "naciągać" dużo więcej. Ale nigdy nic nie jest na stracone pozycji.
    Dobrze że zrobiłeś pełną dokumentację + policja. Ważne teraz będą również faktury. Jak już będziesz miał wszystko to jak najszybciej do administratora drogi.
    same klamoty...

Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie

a czy idzie to zrobić na zasadzie "kasa przed naprawą"?
    Gdzieś czytałem, że ubezpieczyciel jest skłonny wysłać rzeczoznawcę i ten dokonuje wyceny uszkodzenia. Wiadomo, wywalić tyle kasy na likwidacje usterki to trochę kosztowny sport...

Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie

Temat trochę odgrzewany ale wszystko w celu wyjaśnienia
    Całej akcji pozytywny koniec! Wysłałem cały komplet dokumentów, z jednego miejsca w drugie... Masa roboty i zbieranie tej całej dokumentacji. wizyta pana, który ocenił szkodę i martwa ciszaaaa...
    Do czasu... Minęły trzy miesiące od momentu wyłania pierwszego pisma i dostałem przelew na konto. Starając się o 1500PLN otrzymałem 960PLN na poczet naprawy usterki. Nikt nie chciał faktur, dowodów naprawy itp... Wszystko zostało naprawione a ja już będę miał nauczkę na zawsze!
    Wbrew obiegowej opinii o firmie InterRisk (czy jakoś tak) myślę, że można liczyć na odszkodowania z ich strony.
    the end!
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-06-2011 o 00:10 Powód: pis.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilkamien Zobacz posta
    Starając się o 1500PLN otrzymałem 960PLN na poczet naprawy usterki.
    ...od czego masz prawo się odwołać
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    ...od czego masz prawo się odwołać
    Ale musi mieć podstawy, czyt. FV z naprawy na wyższą kwotę.
    Normalne postępowanie ubezpieczyciela.
    same klamoty...

Uprawnienia umieszczania postów