Szukaj
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Tapmadel głosem 2 linii metra - miejmy nadzieję, że druga nitka nigdy nie powstanie.
http://www.plejada.pl/_d/flash/268654,player_loader.swf
Rondo ons.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
albo w kraju tej pani sie nie mowi onz tylko un, nie wiem co w tym smiesznego jest... ona nie wyglada na niepelnosprytna tylko polski lekko u niej kuleje
Sam nie wiem co o tym myśleć - auto ponoć znane w polskim driftingu,
wersja podana przez autora to taka że laweta zaczęła kręcić autem,
nie wiem co o tym myśleć
Ostatnio edytowane przez sibelio ; 21-06-2011 o 00:00
To nie jest śmieszne. Miałem tak, jak ciągnąłem szybowiec na wózku za Twingo. Nic fajnego. Udało się wyprowadzić...
EDIT: BMW z powyższego filmiku jest już wyklepane i będzie jeździć w sobotę na zawodach w Toruniu.
Ostatnio edytowane przez velaskez ; 21-06-2011 o 00:15
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
To są po prostu źle skonstruowane (zawieszenie) przyczepki, na kiepskich oponach o za małym profilu, a na dodatek, kierowcy przeginali z prędkością. Przyczepka mojej konstrukcji i wykonaniu sąsiada jeździła na pusto po autostradzie grubo ponad setkę i nigdy nie zamyszkowała. Pod obciążeniem ok 1,2t zachowywała się identycznie - oczywiście przy mniejszej prędkości (ok 60km/h). Kolega woził nią łódki (i to spore) na jezioro i też nigdy nie miał problemów. Podobno najczęstszym problemem jest źle dobrany zestaw resory/amortyzatory lub brak tych ostatnich.
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Skontaktuj się z nami