Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Tatry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Wlacz sobie jeszcze w puszce kontrole przepalen na monitorze i na biezaco kontroluj czy nie wyjaralo ci swiatel.
    Szybko rzuciłam okiem na instrukcje obsługi aparatu, ale nie zauważyłam tam opcji "kontroli przepaleń", a że mamy tę samą puszkę (d90), może zdradzisz gdzie to diabelstwo się ukrywa?
    aparat z papieru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcepanowa Zobacz posta
    Szybko rzuciłam okiem na instrukcje obsługi aparatu, ale nie zauważyłam tam opcji "kontroli przepaleń", a że mamy tę samą puszkę (d90), może zdradzisz gdzie to diabelstwo się ukrywa?
    na tym krzyzyku z ok w srodku klikaj w dol do momentu kiedy zobaczysz napis przeswietlenia i bedza Tobie na zdjeciu mrogac czarne plamy w miejscu przepalen.
    Jednak od siebie radze poczytac o histogramie i kierowac sie nim a nie kontrola przepalen.

Oszczędny w słowach Awatar Paradiso Perduto
    Miasto
    Stołeczne Królewskie Miasto Kraków

Domyślnie

widzę że rozwinęła się dyskusja.
    miło. generalnie zdjęcia na tym wypadzie robiłem na A, bez korekcji EV.
    ktoś prosił o więcej wody... proszę bardzo...

enjoy!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    na tym krzyzyku z ok w srodku klikaj w dol do momentu kiedy zobaczysz napis przeswietlenia i bedza Tobie na zdjeciu mrogac czarne plamy w miejscu przepalen.
    Jednak od siebie radze poczytac o histogramie i kierowac sie nim a nie kontrola przepalen.
    Domyślam się, że histogram jest najlepszym źródłem informacji, ale jeszcze nie zaznajomiłam się z nim dobrze (jutro mam zamiar poczytać na ten temat jak najwięcej i potem sprawdzić to w praktyce).

Zdaje sobie sprawę z tego, że moje pytania pewnie są karygodne, ale lepiej się dowiedzieć na forum wszystkiego, niż robić bez końca masę błędów. Jeszcze raz dziękuję za wyrozumiałość i pomoc.

Cytat Zamieszczone przez necrodome Zobacz posta
    widzę że rozwinęła się dyskusja.
    miło. generalnie zdjęcia na tym wypadzie robiłem na A, bez korekcji EV.
    No no, jeżeli robione na A, to jest to jakiś dla mnie ratunek jak nie będzie wychodził mi M W każdym razie ta druga fota przednia, tylko lekko mnie drażni na samym dole ciemne odbicie w wodzie.. Może lepiej było przyciąć ten ciemny punkt i dać trochę więcej nieba, bo wierzchołek niemalże styka się z końcem kadru To takie moje postrzeżenia, ale pewnie się nie znam
    aparat z papieru

Oszczędny w słowach Awatar Paradiso Perduto
    Miasto
    Stołeczne Królewskie Miasto Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcepanowa Zobacz posta
    W każdym razie ta druga fota przednia, tylko lekko mnie drażni na samym dole ciemne odbicie w wodzie.. Może lepiej było przyciąć ten ciemny punkt i dać trochę więcej nieba, bo wierzchołek niemalże styka się z końcem kadru To takie moje postrzeżenia, ale pewnie się nie znam
    oj, kwestia gustu.
    to panorama, połączone 12 pionowych kadrów robionych z ręki, bez statywu. zdaję sobie sprawę, że ekstremalnie przycięte u góry, ale inaczej już się nie dało

btw. ktoś chętny na dwudniowy foto-wyjazd w Tatry? Świnica->Krzyżne?
    jak tak, to pisać na PW

tutaj to samo, znajome już Wam miejsce,
    zabawa z balansem bieli
    Ostatnio edytowane przez Paradiso Perduto ; 20-06-2011 o 21:43

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów