Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Tatry

Oszczędny w słowach Awatar Paradiso Perduto
    Miasto
    Stołeczne Królewskie Miasto Kraków

Domyślnie Tatry

moja pierwsza publikacja na Forum, więc witam wszystkich serdecznie
    przed Państwem Tatry, Morskie Oko, fotografia wykonana w maju 2011 roku

Domyślnie

Pomysł na kadr ciekawy, podoba mi się. Na moje oko za duża ramka i leci w prawo (co widać na odbiciu w wodzie).
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Jak na maj, warunki do fotografowania marzenie
    Co do reszty to podpisuje się ...
    Cytat Zamieszczone przez gryson Zobacz posta
    Pomysł na kadr ciekawy, podoba mi się. Na moje oko za duża ramka i leci w prawo (co widać na odbiciu w wodzie).
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

może mi ktoś zdradzić na co mierzy się światło w takich kadrach? dopiero zaczynam, a taka wskazówka będzie cenna

Domyślnie

Podoba mi się. Choć chciało by się więcej wody.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcepanowa Zobacz posta
    może mi ktoś zdradzić na co mierzy się światło w takich kadrach? dopiero zaczynam, a taka wskazówka będzie cenna
    W takim kadrze, mierzysz na to co w tle, choinki z przodu sa niedoswietlone.....
    Ja tutaj widze piekny kadr bez choinek.....leci w prawo niemilosiernie i leje sie na biurko....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    W takim kadrze, mierzysz na to co w tle, choinki z przodu sa niedoswietlone.....
    Ja tutaj widze piekny kadr bez choinek.....leci w prawo niemilosiernie i leje sie na biurko....
    domyślam się, ale tu chodziło mi o większą precyzję: czy na niebo czy na góry czy na coś jeszcze innego? oraz czy pomiarem punktowym czy też centralnie ważonym?

Domyślnie

Tutaj bylo swiatlo w plecy lub z boku dobrze oswietlajace gory a niebo nie bylo takie mocne, wiec celowal bym w laczenie gor i nieba, centralnie wazonym.

Domyślnie

dzięki za odpowiedź
    aparat z papieru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcepanowa Zobacz posta
    domyślam się, ale tu chodziło mi o większą precyzję: czy na niebo czy na góry czy na coś jeszcze innego? oraz czy pomiarem punktowym czy też centralnie ważonym?
    Zaleta cyfry jest to ze mozesz sobie popstrykac do woli. Wiec najlatwiejsza opcja bedzie Manual, pomiar matrycowy i zdjecie z EV na 0 i powiedzmy ze dwa z EV na minus i ze dwa z EV na plus. No i wybierasz sobie to najlepiej naswietlone i dajace najwieksze pole manewru w obrobce. Wlacz sobie jeszcze w puszce kontrole przepalen na monitorze i na biezaco kontroluj czy nie wyjaralo ci swiatel. Jak juz sie nabierzesz wprawy i wyczucia to starcza zwykle dwa naswietlenia danej sceny.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów