Close

Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 161

Domyślnie

Z koszyczkiem zdaje się nie ma. Jest natomiast grip Ownuser BH-N5000, który posiada zewnętrzny, podłączany zasobnik na aku AA.
    D600 S14 N28 N16-35 N50 T28-75 N70-210

Oszczędny w słowach Awatar bamicz
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meehoo Zobacz posta
    Z koszyczkiem zdaje się nie ma. Jest natomiast grip Ownuser BH-N5000, który posiada zewnętrzny, podłączany zasobnik na aku AA.
    zewnętrzny, zasobnik - ale w jaki sposób podłączany coś dodatkowego do gripa? Tzn. grip gripem a do niego kabelek do aku AA a gdzie to aku?
    D90, S 17-50/2.8 EX DC HSM OS, N18-105VR, Nissin Di622N, Benro A-350EX+HD-18, szpej

Domyślnie

OMG ale patent. Zaplątać się w to można. Tak w ogóle ktoś potrzebował kiedyś więcej energii niż daje jeden w pełni naładowany aku? Tak się zastanawiam i (może się mylę) ale wydaje mi się, że na full naładowanym aku można zrobić ok. 1000 fotek?
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Oszczędny w słowach Awatar bamicz
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

OJ!! trochę to pokomplikowali jak na tę półkę sprzętu W innych gripach to jest koszyczek na aku i ok a tu trochę przekombinowali
    D90, S 17-50/2.8 EX DC HSM OS, N18-105VR, Nissin Di622N, Benro A-350EX+HD-18, szpej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Galen Zobacz posta
    OMG ale patent. Zaplątać się w to można. Tak w ogóle ktoś potrzebował kiedyś więcej energii niż daje jeden w pełni naładowany aku? Tak się zastanawiam i (może się mylę) ale wydaje mi się, że na full naładowanym aku można zrobić ok. 1000 fotek?
    Tak, chciałem niedawno zrobić mój pierwszy film typu "Timelapse". Aparat na statywie z okna i zdjęcia od wschodu do zachodu słońca co minutę. Niestety, już gdzieś koło 10 rano bateria padła. Z takim zestawem poszło by pewnie lepiej
    Z6, 85mm F/1.8 S, 24-70/4 S, 35mm F1.8 S, FTZ
    D5000, 18-105mm 3.5-5.6, 35mm 1.8,
    SB-700

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warmińsko - Mazurskie

Domyślnie

witam wszystkich mam d3000 dokupiłem grip i mam pewien problem otóż zdjęcia robi świetnie ale leżał aparat w plecaku 2 tygodnie z podpiętym gripem i baterie kompletnie sie rozładowały czy to normalne??? jak dla mnie to nie czemu pobiera tyle mocy jak jest wyłączony bez gripa o wiele dłużej bez ładowania wytrzymywały

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sp59 Zobacz posta
    Mam Newell BP-D5000 kupiony w euro.
    Chodzi jak burza, nawet ten okropny kabelek już nie zauważam.
    Połączenie bardzo stabilne, aparat noszę w luźnej torbie i nigdy się nie rozłączył.
    Korzystam już kilka miesięcy i komfort pracy znacząco się zwiększył.
    Aku chodzą wszystkie, same zamienniki jak i w układzie mieszanym - jeden oryginał + zamiennik.
    Długo się zastanawiałem ale kupiłem i nie żałuję.
    Wykonanie za taką kasę całkiem ok.

No niestety stało się
    Kabelek od gripa się wyłamał.
    Musiałem gdzieś nim zahaczyć.
    Sama wtyczka została w gniazdku aparatu a kabelek z pinami wyskoczył.
    Patrząc po wtyczce widać, że nastąpiło jej złamanie.
    Co prawda udało mi się te piny (druciki) powkładać w otworki we wtyczce i o dziwo działa ale każde mocniejsze szarpnięcie, wyłamanie wysadzi je na zewnątrz.

Tak więc pomimo tego, że sam grip jest naprawdę super to jednak rozwiązania z kabelkiem wymaga delikatnego użytkowania.

Czy może ktoś spotkał się z możliwością zakupu samego kabelka ?

Domyślnie

Witam,
    dolacze sie do tematu odnosnie gripa do Nikona D5000. Wybieram sie niedlugo do Nepalu na trekking i w zwiazku z tym bede potrzebowal dobrego zasilania aparatu gdyz na treku ponoc sa problemy z doladowaniem akumulatorkow. Obecnie posiadam dwa oryginalne akumulatory EN-EL9a. Zastanawiam sie nad gripem ale do konca nie moge zrozumiec jak grip dziala . Mam rozumiec, ze jeden akumulatorek wkladam do aparatu a drugi do gripa i lacze ze soba ? w takim razie w jaki sposob grip poprawia zywotnosc dzialania aparatu ? pobiera energie z jednego aku a pozniej z drugiego ? to mi sie nie kalkuluje bo przeciez wyladowany mozna wyjac i wlozyc drugi wiec pewnie jest jakis haczyk.
    Wiem, ze totalnie laikowe pytanie ale wszedzie pisza, ze grip wydluza prace aparatu ale nie moge doczytac na jakiej zasadzie to sie odbywa.
    Sorki za klopot.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Jak na wyprwe to raczej się ogranicza masę i objętość klamotów, a grip swoje waży i zajmuje. Ja na Twoim miejscu wsadziłbym 2 aku do kieszeni i tyle. Chyba nie potrzebujesz ciągłego zasilania? Kilkadziesiąt sekund na wymianę aku Ci chyba w niczym nie zaszkodzi?
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów