Z koszyczkiem zdaje się nie ma. Jest natomiast grip Ownuser BH-N5000, który posiada zewnętrzny, podłączany zasobnik na aku AA.
Szukaj
Z koszyczkiem zdaje się nie ma. Jest natomiast grip Ownuser BH-N5000, który posiada zewnętrzny, podłączany zasobnik na aku AA.
D600 S14 N28 N16-35 N50 T28-75 N70-210
D600 S14 N28 N16-35 N50 T28-75 N70-210
OMG ale patent. Zaplątać się w to można. Tak w ogóle ktoś potrzebował kiedyś więcej energii niż daje jeden w pełni naładowany aku? Tak się zastanawiam i (może się mylę) ale wydaje mi się, że na full naładowanym aku można zrobić ok. 1000 fotek?
Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów
OJ!! trochę to pokomplikowali jak na tę półkę sprzętuW innych gripach to jest koszyczek na aku i ok a tu trochę przekombinowali
D90, S 17-50/2.8 EX DC HSM OS, N18-105VR, Nissin Di622N, Benro A-350EX+HD-18, szpej
Z6, 85mm F/1.8 S, 24-70/4 S, 35mm F1.8 S, FTZ
D5000, 18-105mm 3.5-5.6, 35mm 1.8,
SB-700
witam wszystkich mam d3000 dokupiłem grip i mam pewien problem otóż zdjęcia robi świetnie ale leżał aparat w plecaku 2 tygodnie z podpiętym gripem i baterie kompletnie sie rozładowały czy to normalne??? jak dla mnie to nie czemu pobiera tyle mocy jak jest wyłączony bez gripa o wiele dłużej bez ładowania wytrzymywały
No niestety stało się
Kabelek od gripa się wyłamał.
Musiałem gdzieś nim zahaczyć.
Sama wtyczka została w gniazdku aparatu a kabelek z pinami wyskoczył.
Patrząc po wtyczce widać, że nastąpiło jej złamanie.
Co prawda udało mi się te piny (druciki) powkładać w otworki we wtyczce i o dziwo działa ale każde mocniejsze szarpnięcie, wyłamanie wysadzi je na zewnątrz.
Tak więc pomimo tego, że sam grip jest naprawdę super to jednak rozwiązania z kabelkiem wymaga delikatnego użytkowania.
Czy może ktoś spotkał się z możliwością zakupu samego kabelka ?
Witam,
dolacze sie do tematu odnosnie gripa do Nikona D5000. Wybieram sie niedlugo do Nepalu na trekking i w zwiazku z tym bede potrzebowal dobrego zasilania aparatu gdyz na treku ponoc sa problemy z doladowaniem akumulatorkow. Obecnie posiadam dwa oryginalne akumulatory EN-EL9a. Zastanawiam sie nad gripem ale do konca nie moge zrozumiec jak grip dziala . Mam rozumiec, ze jeden akumulatorek wkladam do aparatu a drugi do gripa i lacze ze soba ? w takim razie w jaki sposob grip poprawia zywotnosc dzialania aparatu ? pobiera energie z jednego aku a pozniej z drugiego ? to mi sie nie kalkuluje bo przeciez wyladowany mozna wyjac i wlozyc drugi wiec pewnie jest jakis haczyk.
Wiem, ze totalnie laikowe pytanie ale wszedzie pisza, ze grip wydluza prace aparatu ale nie moge doczytac na jakiej zasadzie to sie odbywa.
Sorki za klopot.
Pozdrawiam
Jak na wyprwe to raczej się ogranicza masę i objętość klamotów, a grip swoje waży i zajmuje. Ja na Twoim miejscu wsadziłbym 2 aku do kieszeni i tyle. Chyba nie potrzebujesz ciągłego zasilania? Kilkadziesiąt sekund na wymianę aku Ci chyba w niczym nie zaszkodzi?![]()
Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów
Skontaktuj się z nami