Oto odpowiedź jednego ze sprzedawców z Allegro nt. gripa Alpha.
"Witam,
Klapka baterii jest wyjmowana, proszę sprawdzić w instrukcji powinno być wyjaśnione jak to zrobic"
Czyli w gripie nie ma miejsca na klapkę.
Szukaj
Oto odpowiedź jednego ze sprzedawców z Allegro nt. gripa Alpha.
"Witam,
Klapka baterii jest wyjmowana, proszę sprawdzić w instrukcji powinno być wyjaśnione jak to zrobic"
Czyli w gripie nie ma miejsca na klapkę.
Fotografuję w myśli wszystko, co widzę- czyli moje amatorskie "arcydzieła"
Co do wyjmowania klapki, ja robię to w następujący sposób:
obiektyw trzymam do góry nogami(bagnet w stronę prawej ręki), lewą dłonią łapię puszkę(w miejscu, gdzie normalnie body trzyma prawa dłoń), kciukiem i palcem wskazującym prawej dłoni trzymam klapkę, a lewy kciuk kładę za prawym. Działam kciukiem lewej dłoni, a palcem wskazującym i kciukiem prawej dłoni nadaję sile kierunek, powiedzmy 30 stopni. W ten sposób stosujemy swoistą dźwignię, która jest bezpieczna(jeśli wszystko zrobimy dobrze) i nie grozi połamaniem mocowań klapki. Mam nadzieję, że mniej więcej potraficie sobie to zwizualizować, w razie czego prześlę fotkę
Pozdrawiam.
filmik poglądowy
w tym gripie jest miejsce do schowania klapki![]()
D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466
Ostatnio edytowane przez BBall_Freaker ; 25-11-2009 o 21:27
Fotografuję w myśli wszystko, co widzę- czyli moje amatorskie "arcydzieła"
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
w moim wcześniejszym zapytaniu chodziło o "schowek" na zdjętą klapkę. lukaszenkog miał co innego na myśli, pytał, czy do montażu gripa należy zdjąć klapkę, czy wchodzi ona w jakiś specjalny slot. NM, trzeba ją zdjąć i jest na nią miejsce - przynajmniej w tym modelu.
D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466
A ja nie chcę być posądzony o kryptoreklamę, ale nabyłem w Fotojokerze grip innej firmy (jak komuś zależy to sprawdzę popołudniu, jak już będę w domu). Grip jest o niebo ładniejszy (komponuje się z body) niż ten alfa (którego też rozważałem), NIE MA kabelka -jest wysuwane oczko pilota (bardzo małe) i wyzwala migawkę bezprzewodowo, mieści 2 akumulatory (jeden mam oryginał, drugi zamiennik phottix) i wykrywa ich poziom naładowania bez problemu, pozwala na zasilanie z paluszków. Jeśli ktoś jest zainteresowany to podeślę mailem zdjęcia tego cuda na aparacie lub znajdę nazwę producenta. Cena 189 zł o ile pamiętam
Nikon d3|| D700|| sigma 20mm f1.8|| nikkor 50mm f1.4 || nikkor 85mm f1.8 || nikkor 105mm f2.8 VRII ||parę sabinek ||
Witam,
Jestem zainteresowany tym gripem (firma Opticam, jest w aktualnej gazetce fotojokera w cenie 179) i chciałem się zapytać (zanim zacznę się przedzierać przez całe miasto do fotojokera) czy autofocus działa bez problemu i czy grip "pociągnie" tylko na jednym akumulatorze.
Pozdrawiam![]()
a ja mam inny problem. Kupiłem grip i po podłączeniu nie działa... Zakupiłem na alledrogo i po podłączeniu do body nie mam zasilania. Obie baterie naładowane na 100% i nie działa... Sprzedawca napisał, iż grip posiada włącznik, jednak Alpha Digital takowego włącznika nie posiada.
Ps. czytając temat odpowiem na pytanie: Grip posiada miejsce na klapkę od baterii.
D5k, N18-55, N55-200, Velbon DF60, Sunpak PZ42x, Hama Defender 160, komplet szczepień i badań lekarskich.
Może ktoś ma jakąś stałke do oddania?
Ale te gripy są ochydne. Takie nie dopasowane do body...fuj.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Skontaktuj się z nami