Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Lubię to!

Domyślnie Lubię to!

Efekt bezmyślnej Facebookomanii, nie sądzę by M. Zuckerbergowi o to chodziło.

A co Wy na to?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Podzielam całkowicie Twoje odczucia.

Sami ludzie są sobie winni. Media sprzedają bez zastanowienia absolutnie wszystko, co tylko zwiększy oglądalność.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Pozwolę sobie na mały OT.
    Moim zdaniem tłumaczenie na "lubię to" jest bardzo nietrafione. Sądzę, że właściwym znaczeniem oryginalnego like it jest raczej "podoba mi się".
    Poprzez używanie tego "lubię to" mamy masę koszmarnych potworków językowych.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Pozwolę sobie na mały OT.
    Moim zdaniem tłumaczenie na "lubię to" jest bardzo nietrafione. Sądzę, że właściwym znaczeniem oryginalnego like it jest raczej "podoba mi się".
    Poprzez używanie tego "lubię to" mamy masę koszmarnych potworków językowych.
    Ale podoba Ci się, to co w artykule?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirekkania Zobacz posta
    Ale podoba Ci się, to co w artykule?
    Napisałem przecież, że robię OT, więc odnosiłem się do wszechobecnego aktualnie "lubię to", pojawiającego się nawet jako komentarze w galerii.
    Nawet w powyższym przypadku określenie lubię/nie lubię nie pasuje semantycznie do artykułu. Gdyby jednak było podoba mi się/nie podoba mi się - to drugie miało by zastosowanie.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Myślę, że najtrafniejsze byłoby "polecam to" i chyba tak to ma działać na googlach. Z masy wyników wyszukiwania dokonanych przez algorytmy, ma pomóc wybrać na podstawie opinii żywych ludzi.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Efekt bezmyślnej Facebookomanii, nie sądzę by M. Zuckerbergowi o to chodziło.
    A co Wy na to?
    Nie sądzisz, że "fejsbukowy" przycisk umieszczany jest z automatu, bez względu na treści.
    Jak zwykle czepianie się.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Nie sądzisz, że "fejsbukowy" przycisk umieszczany jest z automatu, bez względu na treści.
    Jak zwykle czepianie się.
    No niestety tak jest, to jest automat, ale nie sadzisz, ze ludzie zajmujacy sie takimi informacjami na tej stronie powinni tego pilnowac i wstawiac opcje udostepnij a nie lubie to!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    No niestety tak jest, to jest automat, ale nie sadzisz, ze ludzie zajmujacy sie takimi informacjami na tej stronie powinni tego pilnowac i wstawiac opcje udostepnij a nie lubie to!
    Widzę, że nie macie poważniejszych spraw na głowie......

Domyślnie

ja coraz częściej spotykam się z przyciskiem POLEĆ TO zamiast LUBIĘ TO
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów