Po prostu trzeba sobie uświadomić, że do zdjęć dekielków od wewnątrz, najlepsze efekty uzyskamy stosując aparat analogowy....Nic nie będzie szumieć, nie zagrzeje się matryca...
Pozdrawiam
Szukaj
Po prostu trzeba sobie uświadomić, że do zdjęć dekielków od wewnątrz, najlepsze efekty uzyskamy stosując aparat analogowy....Nic nie będzie szumieć, nie zagrzeje się matryca...
Pozdrawiam
Dlaczego BODY a nie korpus...?
Widzisz, Petrus...? Ostrzegałem...
Dekielków nie fotografuję. Ale pasy też mam, co nie przeszkadza mi robić zdjęcia, które możesz zobaczyć na forum.
Krzysztof Paszkiewicz
Petrus
zawsze podziwialem ludzi, ktorzy potrafia tracic czas na takie *******y. Mysle ze powinienes jeszcze sprobowac jak zachowa sie matryca twojego d 70s
-z zalozona biala klapka
-z roznymi kolorowymi
-z podpietym sloikiem po musztardzie ( konicznie z resztkami musztardy by wynik byl ciekawszy)
-z podpietym kalejdoskopem
- z zalozona zamiast klapki warstwa cienkiego papieru toaletowego w wersji recycling.
za kazdym razem efekty beda zapewne rozne od oczekiwanych - tych do ktorych przywyklismy w normalnej fotografii. Z pewnoscia wzbudzi to twoj niepokoj, wiec cel bedzie osiagniety!!!
pozdro
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Ja zastanawiam sie nad innym testem... Rzut pionowo w dół D80 z 3 piętra bloku mieszkalnego na beton. Chce sprawdzic solidnosc wykonania aparatow Nikona. Jesli nic sie nie stanie zostane przy D80, jak sie rozwali - kupie Canona 400D i nie polece nikomu Nikona![]()
tak czytam te co poniektóre Wasze "mądre odpowiedzi" i powstrzymać się też nie mogę - ale od uśmiania się po pas z Waszego buraczanego cynizmu... Owszem, test i wątpliwości autora bywały w innych wątkach poruszane ale nie oznacza to , że trzeba robić z niego - a właściwie chyba z siebie - takie żenujące pośmiewisko ??
Zastanawia mnie jedna kwestia - gdyby z takim pytaniem pojawił się ktoś bardziej znany, utytułowany (czyt. z kilkoma tysiącami postów) - czy też bylibyście tacy mądrzy. Ja odpowiedź z wielomiesięcznych obserwacji zachowań na forum znam od dawna...
Trochę szacunku proszę - ilość postów w stopce nie przekłada się na ilość IQ jak wielu się tutaj wydaje.
pozdrawiam
Panowie,dajcie spokój!!!Każdy z nas kiedyś zaczynał i fascynował się aparatem,który krył w sobie wiele tajemnic.A odkrywanie ich jest bardzo fascynujące.Prawdę mówiąc już dawno zauważyłem paski na zdjęciach totalnie niedoświetlonych i myslałem,że są wynikiem niewłaściwego czyszczenia matrycy(mazy takie).Jednak przy normalnych warunkach oswietleniowych nie sa już zauważalne więc olałem problem.Dopiero teraz widzę,że to jest normalne,co mnie bardzo pociesza.Tzn:nie tylko ja tak mam.Pozdrawiam.Aha.Ja na przykład uwielbiam robić eksperymenty za pomocą mego d50 i wcale nie uważam tego za jakieś zboczenie.
nowart:
nikt nie obrazil nikogo za wyjatkiem ciebie
jesli ktos ma oczekiwac przeprosin to chyba my
cynizm nie jest obraza zas epitety tak.
to ze ktos uwaza ze problem jest kretynski i to napisal nie znaczy, ze masz prawo sie do niego odnosic niegrzecznie. chyba ze chciales sie koniecznie popisac i zaistniec - zerknalem na ilosc postow
tak na powaznie nigdy nie patrze na ilosc postow a jedynie na sens wypowiedzi. tak samo bym napisal gdyby ten bezsensowny test zrobil na przyklad admin.
pozdrowienia
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Uwierz mi, jestem wyluzowany jak nigdy dotąd. Gdybys nie zauważył - nie piszę o obrażaniu autora tylko o okazaniu przez niektórych chociaż odrobiny szacunku dla jego wątpliwości i niewiedzy w tym akurat temacie. Jak widać mamy zgoła odmienne pojęcie szeroko rozumianej kultury osobistej...
Coraz częściej dziwi mnie do czego są zdolni ludzie ukrywający się za internetową anonimowością...
Petrus,
znasz juz odpowiedz. Ruszaj w piekny Poznan robic zdjecia, a potem razem je obejrzymy na forum. OK?
pozdrawiam
till
5D, 28 1.8, 17-35 2.8-4, 50 1.4, 85 1.8
Skontaktuj się z nami