Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Dark D70s

Domyślnie

Po prostu trzeba sobie uświadomić, że do zdjęć dekielków od wewnątrz, najlepsze efekty uzyskamy stosując aparat analogowy.... Nic nie będzie szumieć, nie zagrzeje się matryca...
    Pozdrawiam
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Widzisz, Petrus...? Ostrzegałem...
    Dekielków nie fotografuję. Ale pasy też mam, co nie przeszkadza mi robić zdjęcia, które możesz zobaczyć na forum.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Petrus
    zawsze podziwialem ludzi, ktorzy potrafia tracic czas na takie *******y. Mysle ze powinienes jeszcze sprobowac jak zachowa sie matryca twojego d 70s

-z zalozona biala klapka
    -z roznymi kolorowymi
    -z podpietym sloikiem po musztardzie ( konicznie z resztkami musztardy by wynik byl ciekawszy)
    -z podpietym kalejdoskopem
    - z zalozona zamiast klapki warstwa cienkiego papieru toaletowego w wersji recycling.

za kazdym razem efekty beda zapewne rozne od oczekiwanych - tych do ktorych przywyklismy w normalnej fotografii. Z pewnoscia wzbudzi to twoj niepokoj, wiec cel bedzie osiagniety!!!

pozdro
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ja zastanawiam sie nad innym testem... Rzut pionowo w dół D80 z 3 piętra bloku mieszkalnego na beton. Chce sprawdzic solidnosc wykonania aparatow Nikona. Jesli nic sie nie stanie zostane przy D80, jak sie rozwali - kupie Canona 400D i nie polece nikomu Nikona

Domyślnie

tak czytam te co poniektóre Wasze "mądre odpowiedzi" i powstrzymać się też nie mogę - ale od uśmiania się po pas z Waszego buraczanego cynizmu... Owszem, test i wątpliwości autora bywały w innych wątkach poruszane ale nie oznacza to , że trzeba robić z niego - a właściwie chyba z siebie - takie żenujące pośmiewisko ??
    Zastanawia mnie jedna kwestia - gdyby z takim pytaniem pojawił się ktoś bardziej znany, utytułowany (czyt. z kilkoma tysiącami postów) - czy też bylibyście tacy mądrzy. Ja odpowiedź z wielomiesięcznych obserwacji zachowań na forum znam od dawna...
    Trochę szacunku proszę - ilość postów w stopce nie przekłada się na ilość IQ jak wielu się tutaj wydaje.
    pozdrawiam

Domyślnie

Panowie,dajcie spokój!!!Każdy z nas kiedyś zaczynał i fascynował się aparatem,który krył w sobie wiele tajemnic.A odkrywanie ich jest bardzo fascynujące.Prawdę mówiąc już dawno zauważyłem paski na zdjęciach totalnie niedoświetlonych i myslałem,że są wynikiem niewłaściwego czyszczenia matrycy(mazy takie).Jednak przy normalnych warunkach oswietleniowych nie sa już zauważalne więc olałem problem.Dopiero teraz widzę,że to jest normalne,co mnie bardzo pociesza.Tzn:nie tylko ja tak mam .Pozdrawiam.Aha.Ja na przykład uwielbiam robić eksperymenty za pomocą mego d50 i wcale nie uważam tego za jakieś zboczenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    tak czytam te co poniektóre Wasze "mądre odpowiedzi" i powstrzymać się też nie mogę - ale od uśmiania się po pas z Waszego buraczanego cynizmu... Owszem, test i wątpliwości autora bywały w innych wątkach poruszane ale nie oznacza to , że trzeba robić z niego - a właściwie chyba z siebie - takie żenujące pośmiewisko ??
    Zastanawia mnie jedna kwestia - gdyby z takim pytaniem pojawił się ktoś bardziej znany, utytułowany (czyt. z kilkoma tysiącami postów) - czy też bylibyście tacy mądrzy. Ja odpowiedź z wielomiesięcznych obserwacji zachowań na forum znam od dawna...
    Trochę szacunku proszę - ilość postów w stopce nie przekłada się na ilość IQ jak wielu się tutaj wydaje.
    pozdrawiam
    Wyluzuj troche... Nikt nie obrazil w tym temacie autora - to po pierwsze. Po drugie bardzo szybko uzyskał odpowiedz, ze ma sie tym nie przejmowac i ze wszystko jest OK z jego aparatem. A to, ze podchodzisz do wszystkiego tak powaznie to juz inna sprawa.

Domyślnie

nowart:
    nikt nie obrazil nikogo za wyjatkiem ciebie
    jesli ktos ma oczekiwac przeprosin to chyba my
    cynizm nie jest obraza zas epitety tak.

to ze ktos uwaza ze problem jest kretynski i to napisal nie znaczy, ze masz prawo sie do niego odnosic niegrzecznie. chyba ze chciales sie koniecznie popisac i zaistniec - zerknalem na ilosc postow

tak na powaznie nigdy nie patrze na ilosc postow a jedynie na sens wypowiedzi. tak samo bym napisal gdyby ten bezsensowny test zrobil na przyklad admin.

pozdrowienia
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Wyluzuj troche... Nikt nie obrazil w tym temacie autora - to po pierwsze. Po drugie bardzo szybko uzyskał odpowiedz, ze ma sie tym nie przejmowac i ze wszystko jest OK z jego aparatem. A to, ze podchodzisz do wszystkiego tak powaznie to juz inna sprawa.
    Uwierz mi, jestem wyluzowany jak nigdy dotąd. Gdybys nie zauważył - nie piszę o obrażaniu autora tylko o okazaniu przez niektórych chociaż odrobiny szacunku dla jego wątpliwości i niewiedzy w tym akurat temacie. Jak widać mamy zgoła odmienne pojęcie szeroko rozumianej kultury osobistej...
    Coraz częściej dziwi mnie do czego są zdolni ludzie ukrywający się za internetową anonimowością...

Domyślnie

Petrus,

znasz juz odpowiedz. Ruszaj w piekny Poznan robic zdjecia, a potem razem je obejrzymy na forum. OK?

pozdrawiam
    till
    5D, 28 1.8, 17-35 2.8-4, 50 1.4, 85 1.8

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów