Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: Mydełko D200

Domyślnie

U Ciebie pełna dziura w kitowym obiektywie, a u habakuka 85 i f/11. Jak można takie fotki porównywać?
    Jacek

Domyślnie

Andy_O, może będę niepopularny w tym co napiszę, ale myślę że przesadzasz ... Ale jest to tylko i wyłącznie moje subiektywne zdanie ...
    Pozdrawiam - Grzegorz
    A co w torbie? D300 i trochę szpargałów

Question

Cytat Zamieszczone przez Grześ Pseudonim Zobacz posta
    Andy_O, może będę niepopularny w tym co napiszę, ale myślę że przesadzasz ... Ale jest to tylko i wyłącznie moje subiektywne zdanie ...
    Przesadzam.. w czym?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    z tymi koszmarnie mydlanymi zdjęciami z D200
    W moim - zaznaczam - bardzo subiektywnym odczuciu - nazwanie tego zdjęcia "koszmarnym mydłem" pozwolę sobie uważać za lekką przesadę ...
    Pozdrawiam - Grzegorz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grześ Pseudonim Zobacz posta
    nazwanie tego zdjęcia "koszmarnym mydłem" pozwolę sobie uważać za lekką przesadę ...
    Fotografuję D200 ze stałką i taki zestaw uważam za bardzo ostry. Cały post jest raczej żartrobliwy..

Domyślnie

No to teraz jasne.
    Sorry, ale już się przyzwyczaiłem do odsądzania od czci i wiary nawet najlepszego sprzętu na tym forum; dlatego mój post w postaci "delikatnej sugestii".

Ale nie zdziwię się, jak za chwilę faktycznie ktoś napisze że to mydło i najlepiej cały ten złom wyrzucić na śmietnik. Jeszcze robione Nikkorem 60-tką - to już prawdziwy skandal i amatorszczyzna
    Pozdrawiam - Grzegorz

Domyślnie

porownujac NEFy i jpgi wypuszczane przez D200 to smialo mozna te drugie nazwac mydelkiem,NEF nawet bez specjalnej obrobki daje znakomity obraz
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariobigamista Zobacz posta
    porownujac NEFy i jpgi wypuszczane przez D200 to smialo mozna te drugie nazwac mydelkiem,NEF nawet bez specjalnej obrobki daje znakomity obraz
    podobnie jak D80 zresztą , mój ojciec cały czas robił JPG, bo szybko, szybko... aż zobaczył, że NX zupełnie bez jakiejś obróbki tylko po prostu z akcją zapisaną i wykorzystana w trybie wsadowej konwersji NEF -> JPG (tylko unsharp mask 30%, promień 3% i próg 5) z NEFa bez wyostrzania (czyli sharpen w aparacie na NONE) daje ostrość wystarczającą do cięcia delikatnych tkanin jak katana
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariobigamista Zobacz posta
    Zależy też w czym wołany ten nef...
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

http://img360.imageshack.us/img360/3165/forum1ae1.jpg
    C1 ustawienia standard zero ostrzenia...
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów