U Ciebie pełna dziura w kitowym obiektywie, a u habakuka 85 i f/11. Jak można takie fotki porównywać?
Szukaj
U Ciebie pełna dziura w kitowym obiektywie, a u habakuka 85 i f/11. Jak można takie fotki porównywać?
Jacek
Andy_O, może będę niepopularny w tym co napiszę, ale myślę że przesadzasz ... Ale jest to tylko i wyłącznie moje subiektywne zdanie ...
Pozdrawiam - Grzegorz
A co w torbie? D300 i trochę szpargałów
No to teraz jasne.
Sorry, ale już się przyzwyczaiłem do odsądzania od czci i wiary nawet najlepszego sprzętu na tym forum; dlatego mój post w postaci "delikatnej sugestii".
Ale nie zdziwię się, jak za chwilę faktycznie ktoś napisze że to mydło i najlepiej cały ten złom wyrzucić na śmietnik. Jeszcze robione Nikkorem 60-tką - to już prawdziwy skandal i amatorszczyzna![]()
Pozdrawiam - Grzegorz
A co w torbie? D300 i trochę szpargałów
porownujac NEFy i jpgi wypuszczane przez D200 to smialo mozna te drugie nazwac mydelkiem,NEF nawet bez specjalnej obrobki daje znakomity obraz
Road to Manila
podobnie jak D80 zresztą, mój ojciec cały czas robił JPG, bo szybko, szybko... aż zobaczył, że NX zupełnie bez jakiejś obróbki tylko po prostu z akcją zapisaną i wykorzystana w trybie wsadowej konwersji NEF -> JPG (tylko unsharp mask 30%, promień 3% i próg 5) z NEFa bez wyostrzania (czyli sharpen w aparacie na NONE) daje ostrość wystarczającą do cięcia delikatnych tkanin jak katana
![]()
szkoda, że to już nie to samo forum...
http://img360.imageshack.us/img360/3165/forum1ae1.jpg
C1 ustawienia standard zero ostrzenia...
Pozdrawiam Marcin
"Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon"
"Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."
Skontaktuj się z nami