Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Czerwone maki....

...... czyli kolejny kadr z ostatniego focenia

Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

maniak666
    Gość

Domyślnie

Artur-coś nie tak poszło z jakością. Konkretnie o ostrośc chodzi. Z drugiej strony nie rozumiem-f-20. A po co?

Domyślnie

A co jest nie tak z ostrością? a F 20 użyłem dla większej GO
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

maniak666
    Gość

Domyślnie

Maczki i owszem ostre, ale to co miało wynikac z owej przysłony, jakoś nie zadziałało
    Zarówno największe najbardziej wysunięte do przodu drzewko jak i całośc w tle nie halo...

Domyślnie

Bo od f/11 dla większości obiektywów zaczyna się spadek ostrości/rozdzielczości. Jesli N 18-105, to max ostrości ma przy 7,1 - 8 i przy takich głębia już jest maksymalna, więcej nie uzyskasz. A, no i jeszcze może być poruszenie liści wiatrem, bo wydłużasz czas przy zmniejszaniu dziury, ale tu przy ostrym słońcu to chyba nie.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 09-06-2011 o 00:26
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Kadr przyjemny, maki śliczne... ale światło nie to. Wydaje się zbyt czarno w cieniach krzaków w stosunku do reszty zdjęcia.

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Bo od f/11 dla większości obiektywów zaczyna się spadek ostrości/rozdzielczości. Jesli N 18-105, to max ostrości ma przy 7,1 - 8 i przy takich głębia już jest maksymalna, więcej nie uzyskasz. A, no i jeszcze może być poruszenie liści wiatrem, bo wydłużasz czas przy zmniejszaniu dziury, ale tu przy ostrym słońcu to chyba nie.
    Ta ja to wszystko wiem- tym bardziej że znam to szkło jak zły szeląg. Nie odpinam go wcale.
    Pytanie do Artura zadane właśnie z powodów , które raczyłeś tak pięknie wyłuszczyc, a sądze że i Artur tez to wie.

Domyślnie

Może wie może nie, czasem coś człekowi umknie i dziwi się, że coś nie zagrało. Czasem się zapomni itd., w żadnym razie nie chciałem nikogo urazić.
    P.S. też uwielbiam ten słoik.
    A new shit has come to light...

maniak666
    Gość

Domyślnie

Chyba nikogo nie uraziles.
    Ja go nie odpinam z prozaicznego powodu-jest jedyny- i trzeba sobie jakos radzic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marrab Zobacz posta
    Kadr przyjemny, maki śliczne... ale światło nie to. Wydaje się zbyt czarno w cieniach krzaków w stosunku do reszty zdjęcia.
    .
    No musze sie pod tym podpisać Arturze - zabrakło miękkiego śwatełka
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów