Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

Wożę w walizce na kółkach

Obciążniki ofkors pakuje po drodze bo to są torby z plandeki w która piasek kamienie itp włażą doskonale

Domyślnie

Boom fajna sprawa, ale drogi.. No i pasowało by jednak, żeby to bardziej mobilne było..
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

taki zwykły boom za 200-300zł jest niewiele tak na prawdę wiekszy niż statyw quantuum 260AIR, wiem bo oba mam... I po paru plenerach wole jednak booma niż zwykły statyw... więcej możliwości świecenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    taki zwykły boom za 200-300zł jest niewiele tak na prawdę wiekszy niż statyw quantuum 260AIR, wiem bo oba mam... I po paru plenerach wole jednak booma niż zwykły statyw... więcej możliwości świecenia
    Ano więcej. Zwłaszcza przy poziomych kadrach. Problem jest tylko taki, że w przypadku booma potrzebna jest sporo większa przeciwwaga.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    nie ma zacisków tylko śruby. To lepsze rozwiązanie. Motyl widzi jak mój 806 obciążony potrafi nagle zjechać na dół. W studiu go jeszcze "naprawię" ale brać klucze w teren to przesada.
    Jest jeszcze jedna ciekawa różnica. Statyw Quantuum ma możliwość mocowania złączki do lampy pod kątem 90 stopni w stosunku do rury. Zdarza mi się wkładać w ten otwór pręt i zawieszać na nim czarny/ biały materiał co w efekcie daje ekran lub zasłonę.

http://imageshack.us/photo/my-images/688/statyw2.jpg/
    Ostatnio edytowane przez motyl ; 08-06-2011 o 18:02

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Ano więcej. Zwłaszcza przy poziomych kadrach. Problem jest tylko taki, że w przypadku booma potrzebna jest sporo większa przeciwwaga.
    Czas zatrudnić murzyna

Domyślnie

no proszę. z tym mocowaniem to mnie zainteresoawałeś. co do zsuwania się, to nie miałem tego problemu nigdy, ale skoro mówicie, że tak się zdarza, to na pewno rozwiązanie ze srubami jest duzo lepsze.
    toMash
    boog jest łysy - ma to po mnie
    blog oraz folio

Domyślnie

Ja miałem problem z boomem bo się właśnie zsuwał. Zastosowałem kawałek dętki od jakiejś ciężarówki i nie ślizga się nic a nic

Domyślnie

poszukaj na freepersie stalowy statyw 4.2m i 6kg i przy lekkim wietrze z oktą 150cm nic się nie dzieje a i przy mocniejszym z softem 60x60, 60x90 luz.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów