Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Statyw pod Quantuum R+ DP 600

Witam
    Przymierzam się do zakupu Quantuum'a R+ Dual Power 600 Ws i mam takie pytanie - jaki statyw pod niego polecacie ?? Czy popularny W806 utrzyma ją z Oktą 150cm ??
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Nie.

Tzn utrzyma, ale ledwo ledwo. Lepiej coś solidniejszego. Chyba, że masz zamiar obłożyć nogi dookoła workami z cementem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Nie.

Tzn utrzyma, ale ledwo ledwo. Lepiej coś solidniejszego. Chyba, że masz zamiar obłożyć nogi dookoła workami z cementem
    Patryk, a czego Ty używasz pod te Quantuumy ??
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Bierz taki jak z tej aukcji
    http://allegro.pl/statyw-oswietlenio...625807833.html
    U mnie utrzymuje lampę Quantuum 1200 z oktą 150 cm.

Domyślnie

Tka naprawdę to w plenerze nic Ci nie utrzyma lampy z oktą 150cm... poza asystentem oczywiście a i on będzie miła spore problemy już przy lekkim wiaterku
    D800 | D90 | S35/1.4 | N24-120/4 | T17-50/2.8 | S70-200/2.8 | N85/1.8 | SB-800 x 2|

Domyślnie

za marteenezem. Nic nie utrzyma główki, jaka by nie była z oktą 150 w terenie. W studio u mnie na 806tkach stawiam okte 150 z fomeiem 600Ws, ale to jest studio, a najlepiej nawet to zabezpieczyc workiem z piaskiem (przeszywasz go w połowie, dodajesz rączkę i masz sprzęt przenośny na plener), ale oktę w plener solo? duże i niepotrzebne ryzyko.
    motyl - a czym ten statyw który pokazałeś różni się od 806tki?
    pozdro
    toMash
    boog jest łysy - ma to po mnie
    blog oraz folio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek murański Zobacz posta
    .
    motyl - a czym ten statyw który pokazałeś różni się od 806tki?
    nie ma zacisków tylko śruby. To lepsze rozwiązanie. Motyl widzi jak mój 806 obciążony potrafi nagle zjechać na dół. W studiu go jeszcze "naprawię" ale brać klucze w teren to przesada.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    nie ma zacisków tylko śruby. To lepsze rozwiązanie. Motyl widzi jak mój 806 obciążony potrafi nagle zjechać na dół. W studiu go jeszcze "naprawię" ale brać klucze w teren to przesada.
    Jest jeszcze jedna ciekawa różnica. Statyw Quantuum ma możliwość mocowania złączki do lampy pod kątem 90 stopni w stosunku do rury. Zdarza mi się wkładać w ten otwór pręt i zawieszać na nim czarny/ biały materiał co w efekcie daje ekran lub zasłonę.

http://imageshack.us/photo/my-images/688/statyw2.jpg/
    Ostatnio edytowane przez motyl ; 08-06-2011 o 18:02

Domyślnie

no proszę. z tym mocowaniem to mnie zainteresoawałeś. co do zsuwania się, to nie miałem tego problemu nigdy, ale skoro mówicie, że tak się zdarza, to na pewno rozwiązanie ze srubami jest duzo lepsze.
    toMash
    boog jest łysy - ma to po mnie
    blog oraz folio

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów