Patrząc na bokeh ze zdjęć slivusa, ostrość ze zdjęć funkeya, focus shift z Photozone - twierdzę, że naprawdę chodzi o te 5 stów![]()
Szukaj
Patrząc na bokeh ze zdjęć slivusa, ostrość ze zdjęć funkeya, focus shift z Photozone - twierdzę, że naprawdę chodzi o te 5 stów![]()
Witam
Ma ktoś może jakieś informacje, sample, wnioski odnośnie tego jak nowa 50-tka sprawuje się w kwestii dystorsji na matrycach DX?
Pozdrawiam
Jak nie wiesz, to nawet jak ci to napisze drukowanymi literami i tak nie zrozumiesz... Wstaw chociaz jedno swoje zdjecie, ktore chocby w najmniejszym stopniu potwierdza te bzdurne teorie, ktore wypisujesz, ech po co ja to pisze. Przepraszam wszystkich za OT, juz sie nie odzywam.
PS. Dobrze, ze jest na forum funkcja, ktora pozwala na wylaczenie wypowiedzi pewnych uzytkownikow -pa pa.![]()
Ostatnio edytowane przez Photoartbox ; 05-06-2011 o 17:57
Co ma wspólnego tryb portrait z plikiem RAW? Chyba tylko oprogramowanie Nikona automatycznie adaptuje ustawienia z puszki do tego co widać na ekranie, nie znam CNXa, ale podejrzewam, ze można to wyłączyć. Ten sam RAW, otwierany w LR czy C1, które nie czytają ustawień puszki, można wywołać na kilkadziesiąt różnych sposobów.
Photoartbox, wyluzuj trochę, ok?
On zawsze broni tej plastikowej 50 jak... trzeba się przyzwyczaićTeraz mamy dwie zabawki w nowym stylu, będzie więcej tematów do gadania
![]()
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
No jasne, ale tu chodzi nie tylko o plastikowa 50-ke, ale padaja bzdurne stwierdzenia o wyzszosci 35/1.8 nad 35/1.4.
PS. To jaka jest ta nowa 50-ka, z tytanu, ze taka lepsza?Bronie swojego zdania (ktore wielokrotnie popieralem dowodami w postaci zdjec) a nie kawalka plastiku.
No jak bym ja trafil 50 1.4 G taką jak Photoartbox to tez broniłbym jej jak..
ale niestety trafiłem dwie sztuki, w tym jedna z focus shiftem, a druga "mnientka".. i temat trochę odpuściłem.. Na co dzień jednak wolę katować 50 niz 24-70, toteż nowa wersja, którą podpinałem będzie i w mojej torbie, bo za ten piniondz to szkło jest naprawdę bardzo bardzo ok. Szybkie dostatecznie ostre, tanie i...
niech mi ktoś znajdzie taką 50tke jak photoartbox do rozważę ją raz jeszcze, na co dzień rzadko używam 1.4, a zazwyczj minimum 2-2.8, więc tania 50 1.8 G jest dla mnie. Do zajechania..![]()
Rozwalają mnie te kłótnie o kawałek szkła i plastikuDziecinada i tyle
![]()
Skontaktuj się z nami