jak ktoś uzbiera 3 egzemplarze to porównajcie jeszcze z 50/1,4 DTo będzie test!
![]()
Szukaj
jak ktoś uzbiera 3 egzemplarze to porównajcie jeszcze z 50/1,4 DTo będzie test!
![]()
Wczoraj miałem okazję podpiąć go na chwilę w cyfrowych w Gdańsku. Sprawia naprawdę przyjemne wrażenie. Jako że w pracy 50ki używam bardzo sporadycznie - chyba się przesiądę na nową wersję f/1.8.
Testerem nie jestem, wolę robić zdjęcia, niż bawić się w optycznych. Dla chętnych - TUTAJ paczka z kilkoma NEFami. Ściągnijcie, sprawdźcie, oceńcie
pozdr.
Usunięto komercyjny wpis w podpisie!
Dla zainteresowanych: nowa 50-ka jest świetna. Moim zdaniem i szybsza, i ostrzejsza na pełnej dziurze od 50/1.4 (na 1.4). Jesli ktoś potrafi żyć bez 1.4 nie ma się nad czym zastanawiać. Polecam.
C
2:0 dla amatorskich szkiel, ktore okazuja sie byc znacznie lepsze od pro-poprzednikow... 35, 50... kolej na 24 i 85![]()
侍
Photoartbox, dlaczego tak atakujesz? Być może są różne jakościowo egzemplarze poszczególnych szkieł. Moje doświadczenie np z kilkoma "macanymi" N35 1.8G jest pozytywne - mogę się domyślać, że z produkcji schodzą równie dobre sztuki, natomiast o 50tce 1.4G już tego powiedzieć nie mogę.
Liczę na to, że nowe 50tki będą tak dobre jakościowo jak 35tki 1.8G i nie trzeba będzie przebierać, grymasić w sklepie. Tego życzę przyszłym posiadaczom tego szkiełka
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
Sciągnijcie sobie tą paczuszkę RAWów co wrzucił kolega funkey, ale zauważcie w EXIF, że kolega preferuje tryb PORTRAIT a więc seryjnie obrazek jest deczko miękki, zróbcie po swojemu NEFa i wyrokujcie
Jak dla mnie sample na 1.8 po moim przepuszczeniu przez CNX2 wyglądają bardzo, bardzo dobrze
Tutaj proszę linka do RAWa wywołanego w CNX2.
Zmiany to kontrast na 10 (skala 0-100), wyostrzanie na 10 (skala 0-100), WB na napis Nikon. Gotowe
http://v8.neostrada.pl/FM1_8090+.jpg
Dlatego, ze kolega R, wydal wyrok juz dawno przed tym jak to i inne szkla pojawily sie na rynku. Twierdzenie, ze 35/1.8G jest LEPSZE od 35/1.4G swiadczy nie powiem o czym... Dobrze wiem, ze trafiaja sie rozne egzemplarze szkiel, ale ja moja piedziesiatke i nie tylko, trafilem pierwsza z brzegu.
Skontaktuj się z nami