Przymierzałem się do 50 1.4 i teraz mam zagwózdkę. Warto dopłacać 6 stów do lepszego światła ?
Szukaj
Przymierzałem się do 50 1.4 i teraz mam zagwózdkę. Warto dopłacać 6 stów do lepszego światła ?
chyba jednak warto
x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
www.ma-foto.pl
Po tym zdjęciu... no nie wiem czy ktoś teraz kupi N50 1.8G
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
Jak dla mnie bomba, tyle że już mam 50 1.4G. Ale jeśli w momencie kupna była by już wersja 1.8 to bym głęboko przemyślał.
Dla mnie ogniskowa super (DX), w ogóle nie rozumiem czegoś takiego jak portret to od 85 itd. Po co stwarzać samemu sobie takie ograniczenia powiedzcie mi proszę? Jedyne co prawdą jest to fakt, że szerokim się kiepsko portret robi bo zniekształca.
Ja mam kilka fajnych krajobrazów właśnie z 50![]()
Wydaje mi się panie Slivus, że wybrałeś pan najgorsze możliwe zdjęcie...Pokaż pan jak ślicznie po boku mojego ekskluzywnego auta (to nie ta padlina z drugiej fotki
) rozłożyła się ostrość, albo jakiś portrecik pod drzewkami... ech, trza było Ci kartę zabrać...
![]()
![]()
silvus, datę sobie popraw w puszce![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
No ładnie ładnie ciekawe kiedy 85mm AF-S wyjdzie.
to jeszcze jedna fota -Archibald z homemade wc softoboxem który doskonale moduluje światło wbudowanej lampy, co jest nie do przecenienia przy robieniu landszaftów na 200mm
A tutaj moje lamerskie wrażenia i sample po krótkim obcowaniu z tytułowym szkłem
nic
Skontaktuj się z nami