Warehouse z UK ma pre-order na to szkło w cenie 199 funa http://www.warehouseexpress.com/buy-...-lens/p1525420 po przeliczeniu cena wynosi 875 zł , więc już wiecie jakiej ceny możecie się spodziewac na starcie w Polsce.
Szukaj
Warehouse z UK ma pre-order na to szkło w cenie 199 funa http://www.warehouseexpress.com/buy-...-lens/p1525420 po przeliczeniu cena wynosi 875 zł , więc już wiecie jakiej ceny możecie się spodziewac na starcie w Polsce.
Fx
Prędzej czy później cena będzie oscylować w zakresie Canona i innych konkurentów rynkowych. Obiektyw 50mm to standard w/na pełnej klatce i super portretówka w Dx`się, którą obowiązkowo trzeba mieć.
Marketing Nikona pięknie pokazał jak wyciągnąć kasę z napaleńców, którzy koniecznie twierdzą że przy przysłonie 1,4 wychodzą najlepsze foty a pozatym pokazał swoją kompetencje optyczną na przykładzie 35/1.8 i 55-300 10-24mm oraz 85mm macro.
A widać jak olali FX`sowe 35mm i 24mm. Widać że nie tędy będzie szła ich główna droga.
Ostatnio edytowane przez slawek213 ; 29-04-2011 o 09:26
Najlepsze to wychodza na F 1.0Normalnie slabo sie robi, odkad lustrzanki cyfrowe trafily pod strzechy, licza sie tylko "kity", jak ktos kupi cos lepszego to "napaleniec", wywalil kase w bloto, dal sie naciagnac przez marketing, "leszcz" itp. Wstyd normalnie sie przyznac...
Jak ktoś będzie miał możliwość przetestować to koniecznie napiszcie jak wrażenia. Jak myślicie kiedy może najwcześniej pojawić się u nas w sklepach? Teraz będę miał dylemat czy kupić N50/1,4D czy lepiej N50/1,8AF-S?
Cieszę się, że ktoś podziela moją opinieostatnio ciągle słyszę, że jak coś poniżej 100 to się nie nadaje na portret
. A tylko przypomnę, że w początkach fotografii to się standardami robiło portrety i nikt jakoś nie dyskwalifikuje tych prac jako portretów
. Jednym zdaniem, cieszę się, że będzie następca starej dobrej 50 1.8 AFS
mam tylko nadzieje, że będzie szybszy ten AFS
niż jego jaśniejszy kolega
![]()
D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)
AF będzie pewnie taki sam (niestety) jak w innych małych tanich AF-S. Ciekawi mnie, co wniesie soczewka asferyczna, której 1.4G nie ma. Czyżby była szansa, że 1.8G będzie lepszy optycznie?
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Czytam i chyba wiem, po co Nikon wypuścił to szkło.
Po to, aby uciąć jałowe dyskusje na temat 24 i 35 1,4![]()
Skontaktuj się z nami