Close

Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 140

Wątek: d7000 czy d300s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elarco Zobacz posta
    To takie PRO nie?
    a Af jak? duża przepaść?
    No dokładnie, Pro po całości
    Chociaż mogła by być jakaś inna funkcja niż QUAL, ja i tak zawsze robię na najwyższej.
    AF bezproblemowo, dwa obiektywy idealnie, ale niestety 50mm wymaga korekcji do przodu i dopiero na 20 front jest lepiej.
    9 klatkowy bracketing jest wypas, plus łatwość jego włączenia.

Czy ktoś może ma tabelę starszych obiektywów i pasujących do nich osłon słonecznych?
    Ja mam takie gumowe osłony ale po latach w szafie wyglądają strasznie marnie i chciałbym kupić takie sztywne.

Domyślnie

Po analizie watkow na temat D300s i D7000 wybralem tego pierwszego, jutro ma dotrzec.
    Dlaczego? - D300s jest bardzo dobra, sprawdzona konstrukcja a D7000 to nowosc na papierze nawet lepsza niz D300s ale ma dosc duzo niepochlebnych opini a to na temat wyciekow a to auto focusa. Po "przejsciach" z D80 wybralem aparat sprawdzony przez cale rzesze uzytkownikow i cieszacy sie bardzo dobra opinia.
    Sprzętowy onanizm prowadzi do twórczej impotencji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazir_altamar Zobacz posta
    Po analizie watkow na temat D300s i D7000 wybralem tego pierwszego, jutro ma dotrzec.
    Dlaczego? - D300s jest bardzo dobra, sprawdzona konstrukcja a D7000 to nowosc na papierze nawet lepsza niz D300s ale ma dosc duzo niepochlebnych opini a to na temat wyciekow a to auto focusa. Po "przejsciach" z D80 wybralem aparat sprawdzony przez cale rzesze uzytkownikow i cieszacy sie bardzo dobra opinia.
    Jestem za. D7000 raczej nie jest lepszy od D300s, a D300s to 2 odsłona znakomitej puszki - Nikona D200, który pod względem konstrukcji jest nie do pobicia. Tylko czołg może być lepiej zbudowany
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

hm.. pewnie lepszy nie jest ale:
    - jest tańszy
    - lżejszy
    - mniejszy
    - ma nowszą matryce, lepsze użytkowe iso, więcej mpix
    - lepszy pomiar światła
    - af tylko teoretycznie słabszy
    oczywiście odnosząc się do sprawnego egzemplarza te nie sprawne nadają sie do odesłania z pocałowaniem rączki i dotyczy to zarówno d 7000 jak i d 300s
    Jako, że dzień dziecka zamówiłem sobie d 7000 a co tam.. Jak będzie problem zamienie w ciągu paru dni na d300s ale z bólem serca.

za chwilę pewnie wyjdzie następca d300s z ustrojstwami z d 7000 a obudową, szczelnością i pancerzem z d300s więc...
    Ostatnio edytowane przez jarvik ; 01-06-2011 o 17:03

Domyślnie

Wczoraj robiłem bezpośrednie porównanie D7k vs D300s, jeśli ktoś jest zainteresowany wynikami mogę coś wrzucić..
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Wczoraj robiłem bezpośrednie porównanie D7k vs D300s, jeśli ktoś jest zainteresowany wynikami mogę coś wrzucić..
    coroner czekamy
    FX

Domyślnie

OK, to na wieczór wrzucę bo muszę się dokopać do SDka który był w D7k.. ale powiem tyle, że ogólne wnioski, jak widzę, już zostały tutaj wyciągnięte
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarvik Zobacz posta
    hm.. pewnie lepszy nie jest ale:
    - jest tańszy
    - lżejszy
    - mniejszy
    - ma nowszą matryce, lepsze użytkowe iso, więcej mpix
    - lepszy pomiar światła
    - af tylko teoretycznie słabszy
    oczywiście odnosząc się do sprawnego egzemplarza te nie sprawne nadają sie do odesłania z pocałowaniem rączki i dotyczy to zarówno d 7000 jak i d 300s
    Jako, że dzień dziecka zamówiłem sobie d 7000 a co tam.. Jak będzie problem zamienie w ciągu paru dni na d300s ale z bólem serca.

za chwilę pewnie wyjdzie następca d300s z ustrojstwami z d 7000 a obudową, szczelnością i pancerzem z d300s więc...
    Z tym pomiarem światła, to bym się spierał. Nowszy nie znaczy lepszy.
    No i z tym af, to już przesada. Teoretycznie? d300s ma sprawdzo b.d. af , d7k to jakiś kompromis między d90, a d300s, niestety często nieudany.
    Ostatnio edytowane przez Długi ; 01-06-2011 o 18:28

Domyślnie

ja naprawde nie bede sie spieral ani nikogo przekonywał, że moje jest mojsze.. Po prostu jeśli nie będzie jaj z afem jakie niektórzy tu opisywali będe o wiele bardziej zadowolony z d7000 niż z d300s. Jeśli będą a zdąże je wyczaić odeślę sprzęta i wezmę pewnie d300s mając świadomość niestety, że lada dzień wyjdzie następca i przepłacę za stary model. Ale może być tak, że się mylę i następca dopiero za ponad rok i z ceną jak c 7d co raczej pewne..

Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów